Omdat het Openbaar Ministerie onrechtmatig heeft gehandeld en Dora Rodic haar hond Rex hierdoor niet terugkrijgt is zij samen met haar advocaat een bodemprocedure gestart. Daarnaast heeft Dora samen met hulp van Comité Dierennoodhulp een oproep op YouTube geplaatst, waar zij samen 4000 euro uitloven aan diegene die Rex naar haar terugbrengt.

Hond
Dora blijft strijden om haar hond Rex terug te krijgen

Het filmpje is in een paar dagen tijd al meer dan 3000 keer bekeken en wordt flink gedeeld en verspreid via de social media.

Voorgeschiedenis zaak Dora Rodic en Rex
Dora’s hond Rex werd op 28 september 2016 in beslag genomen wegens een licht bijtincident. Dora diende gelijk samen met haar advocaat een klaagschrift in om Rex terug te krijgen. De zaak kwam uiteindelijk op 3 februari 2017 voor de rechter en de rechter besloot dat Rex terug naar Dora mocht. Twee dagen later bleek bij navraag door de advocaat van Dora dat Rex al op 5 januari door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) was vervreemd in opdracht van de officier van justitie. Dit was 15 dagen voor de eerste hoorzitting. Dora en haar advocaat hebben om deze niet te verteren gang van zaken een kort geding aangespannen waar de uitspraak op 13 april was.

Uit alles in deze uitspraak blijkt dat de hond Rex als een voorwerp door zowel de RVO als het Openbaar Ministerie (OM) wordt gezien en behandeld en daardoor vervreemd is en dit ook de reden is waarom Dora haar hond Rex ondanks de eerdere uitspraak van de rechter dat de hond weer naar Dora mocht, niet terugkrijgt.

Persbericht Comité Dierennoodhulp