In december werd Walter als puppy achtergelaten in Californië, Amerika. Toen de kleine Julia hem ontmoette, bleken de twee al snel een band te hebben: ze zijn beiden doof. Je hoeft elkaar echter niet te horen om vriendschap te delen. Julia leerde de dove puppy namelijk gebarentaal zodat de twee vrienden nu hun onderonsjes kunnen hebben.

dove puppy
Walter en Julia | Foto: video still Pasadena Humane Society & SPCA

Walter was slechts 6 weken oud toen hij middenin de winter samen met zijn broertjes en zusjes werd achtergelaten. Gelukkig werden de puppies op tijd gevonden en naar het locale dierenasiel gebracht.  Zodra Walter oud en sterk genoeg was voor adoptie werd zijn foto op de Facebookpagina van het asiel geplaatst. Zodra de moeder van Julia de aandoenlijke foto van Walter zag, wist ze het zeker; dit was dé hond voor hun gezin.

Volgens de moeder van Julia lijken de twee in hun doen erg op elkaar:

“Als ik Julia vroeger optilde snuffelde ze altijd in mijn nek om mijn geur te ruiken omdat ze natuurlijk mijn stem niet kon horen. Toen ik Walter voor de eerste keer optilde, deed hij precies hetzelfde”.

Walter en Julia hebben samen hun ‘happy ending’ ondanks hun beperkingen. De Pasadena Humane Society hoopt dat het verhaal van de twee mensen doet inzien dat op ieder potje een dekseltje past.

In bovenstaande video van Pasadena Humane Society & SPCA is te zien hoe het kleine meisje Walter de woorden ‘eten’, ‘water’ en ‘zit’ aanleert. De twee zijn onafscheidelijk en brengen zoveel tijd als ze kunnen samen door.

Bron ©PiepVandaag.nl Bram Vogels