Na het WK voetbalmoe? Doe de dieren van AAP een plezier met uw voetbal! 

Dankzij het WK is heel de wereld in de ban van voetbal en bij Stichting AAP is dat niet anders. Veel van onze dieren zijn échte voetbalfans, ook buiten het seizoen om. Van de spelregels hebben ze geen kaas gegeten, maar de ballen zelf waarderen ze des te meer! Neem Kimimela. Dit witoorpenseelaapje kruipt iedere avond in haar favoriete slaapplek: een voetbal met een gat erin.

voetballen
Foto: Stichting AAP

De bal, met daarin wat lekker zachte doekjes, is de fijne slaapplek waar Kimimela veel behoefte aan heeft. AAP redde haar in 2012 van een louche, Spaanse fokker waar ze met 27 soortgenoten opgesloten zat in veel te kleine kooien. Bij AAP komt ze weer bij van haar nare verleden en een veilige slaapplek is daarbij essentieel. Een voetbal lijkt op de natuurlijke slaapplek van witoorpenseelaapjes: in het wild slapen de dieren graag in een holle boom. Geen wonder dus dat de bal een populair attribuut is in de verblijven van witoorpenseelaapjes!

Ook de chimpansees doe je een groot plezier met een voetbal. Als echte macho’s gebruiken de mannetjes ze om indruk te maken op elkaar. Zo hard mogelijk smijten ze de ballen door het verblijf en Macario is de huidige kampioen. Daar zijn we trots op, want toen hij eind 2012 binnenkwam bij AAP, beschikte hij nauwelijks over spiermassa.

Geef je oude voetbal aan AAP!

Voetballen zijn bij AAP geen lang leven beschoren en daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe ballen. Iedereen die na het WK voetbal-moe is, is dan ook van harte welkom om zijn voetbal aan ons te schenken! Kijk op www.aap.nl/in-natura voor meer informatie.

Persbericht Stichting AAP