Bij De Faunabescherming kwam zondag 1 maart een melding binnen over gedumpte dode dieren langs een sloot, vlakbij een jachthut. Het betrof een schokkende vondst in de landerijen bij het Groningse Kiel-Windeweer. De meegestuurde foto’s doen gruwen van het gebrek aan respect voor dieren.

dode dieren gedumpt
Dode dieren gedumpt na jachtpartij bij Kiel-Windeweer  | Foto: via De Faunabescherming

De beelden spreken voor zich. Er liggen waarschijnlijk 4 dode vossen met gevilde staarten, 2 reeën en wat lijkt op een ekster, maar later werd gemeld dat het zou gaan om 2 dode nijlganzen.

dode dieren gedumpt
Wie doet zoiets? | Foto: via De Faunabescherming

Volgens de melder zijn de dieren na een jachtpartij klakkeloos gedumpt langs de slootkant, in de nabije omgeving van een jachthut. Het zou gaan om onderstaande locatie:

Wie heeft deze dode dieren gedumpt?

Wie heeft dit op zijn geweten? Als er geschoten is vanuit de nabijgelegen jachthut zou het kunnen gaan om bekende personen, maar vooralsnog is dat speculeren. Daarom vragen we iedereen die meer weet over deze walgelijke daad contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of de dierenpolitie via 144. Je kunt het ook anoniem bij ons melden via redactie@animalstoday.nl. Wij garanderen je privacy maar zorgen wel dat je informatie op de juiste plek belandt.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel