In New Jersey is door de Senaat een wetsvoorstel aangenomen waardoor het straks niet meer mogelijk is voor dierenwinkels om puppy’s afkomstig van fokkerijen te verkopen. Het wetsvoorstel ligt nu voor bij de ‘Assembly’, het lagerhuis oftewel de Tweede Kamer van de Staat New Jersey.

puppyhandel
Hondenfokkerij |Foto: ©VIER VOETERS

Dierenwinkels die na januari 2016 hun deuren hebben geopend mogen straks alleen nog maar asieldieren verkopen. Met het wetsvoorstel wil de indiener, Senator Raymond Lesniak, het aantal in fokkerijen gefokte pups terugdringen. In de Verenigde Staten zijn er volgens The Humane Society op zijn minst 10.000 fokkerijen die jaarlijks 2,4 miljoen puppy’s voortbrengen. Slechts 3.000 van deze fokkerijen staan geregistreerd bij het Ministerie van Landbouw. Jaarlijks komen er zo’n 3,9 miljoen honden terecht in het asiel waarvan er 1,2 miljoen worden afgemaakt. Lesniak laat weten:

“Massafokkerij creëert inteelt en gedragsproblemen. De onmenselijke omstandigheden zorgen ervoor dat te veel van deze dieren lijden onder verwaarlozing en mishandeling.”

De vertegenwoordigers van de huisdierenindustrie zijn niet blij met het wetsvoorstel. Volgens hen wordt het nieuwe dierenwinkels moeilijk gemaakt en ondermijnt het voorstel de bestaande huisdierenwetgeving.

Bron: CountryLiving ©PiepVandaag.nl Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.