De dierenwinkel in de Haagse Weimarstraat was veel dierenvrienden een doorn in het oog. Veelal eenzaam zaten jonge puppy’s en kittens in hun hok te wachten tot iemand genoeg medelijden had om grif te betalen en hen mee te nemen. De herkomst van deze dieren was onduidelijk. Nu deze winkel eindelijk gesloten is zal Een DIER Een VRIEND (EDEV) er in de Haagse politiek voor pleiten geen toestemming meer te geven voor de komst van een vergelijkbare dierenwinkel en om een verbod af te kondigen op de verkoop van honden en katten in winkels.

dierenwinkel
Foto: Wikimedia Commons

Dieren die verkocht werden door Dierenjungle, waren vaak erg jong en regelmatig ziek. Op internetfora wemelde het van de klachten, zegt Geoffrey Deckers, voorzitter van EDEV:

“De slogan van het bedrijf luidde ‘Wie zegt dat geluk niet te koop is, kent onze puppy’s en kittens nog niet.’, doch dit geluk betrof de dieren zelf zeker niet! Een goede en diervriendelijke dierenwinkel verkoopt überhaupt geen dieren of hengels, maar alleen dierbenodigdheden. Een dier uit een winkel is vaak een impulsaankoop met alle gevolgen van dien. Een ondernemer met het hart voor dieren op de juiste plaats stuurt klanten door naar het dichtstbijzijnde asiel of een ander dierenopvangcentrum.”

Stichting EDEV ziet mensen liever naar een dierenopvang gaan, waar ontzettend veel lieve dieren wachten op een warm huis en een liefdevolle verzorging. EDEV zal nu in gesprek gaan met de gemeente over nieuw komende dierenwinkels en de promotie van adoptiedieren, omdat dit volgens de stichting ook een taak van de gemeente is.

Bron:


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.