“Ik ben niet meer. Begin dit jaar heb ik afscheid genomen van dit leven. Ik heb een goed leven gehad bij Marc en Lothar, die alles doen voor de dieren. Ze hebben hun stichting naar mij vernoemd en daar ben ik heel trots op.”

Melief
Melief | © Ton Sondag Photography

“Ik sta symbool voor waar de stichting voor staat: zorgen voor dieren waar niemand anders voor zorgt. In 2002 werd ik door een Belgische vrouw bij de mannen gebracht. Ze had me weggehaald bij mijn eigenaar die niet goed voor mij zorgde.

Ik was verwaarloosd, verzwakt én net moeder geworden van twee kinderen. Met z’n drieën kwamen we aan bij Marc en Lothar. De vrouw noemde me ‘Mijn Lieve’ en dat werd verbasterd tot ‘Melief’. Ik knapte snel op door de goede zorgen van mijn nieuwe baasjes. Nu leef ik voor altijd door in Stichting Melief.”

Zorgen voor bijzondere dieren
Al dertien jaar lang zorgen Marc Winter en Lothar Vermeulen vol overgave bij Stichting Melief voor maar liefst meer dan duizend dieren. Geiten, hanen, katten, honden, hangbuikzwijnen, varkens, konijnen, ganzen; alle hulpbehoevende dieren zijn welkom.

De stichting heeft tot doel om dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden, een fijne nieuwe en permanente plek te bieden. Zo kunnen ze bij Stichting Melief rustig oud worden. Dieren die niet in asielen terecht kunnen of geen kans maken om er ooit nog uit te komen, zijn zo toch verzekerd van een onbekommerd leven.

Het zijn stuk voor stuk dieren met een bijzonder verhaal.

Anne Bakker van Uitgeverij 11 maakte samen met fotograaf Ton Sondag prachtige portretten van de dieren daar, die we graag delen. Vandaag het verhaal van geit Melief.

Voor het tienjarig bestaan van Stichting Melief in 2013 bracht PiepVandaag samen met Loretta Schrijver een bezoek aan deze bijzondere dierenopvang. Hier kun je de reportage bekijken:

Stichting Melief is afhankelijk van donateurs. Wilt u het werk van Marc en Lothar steunen of bijvoorbeeld een dier op afstand adopteren kijk dan hier voor meer informatie.

©PiepVandaag.nl 


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.