Maar liefst 7 dierenambulances aan 6 organisaties reikte Stichting Dierenlot woensdag uit op het Distributiecentrum aan de Vlietskade in Arkel. Dat betekent meer veilig diervervoer in Nederland. In kerstsfeer mét kerstman werden de 7 ambulances aan dierenhulporganisaties verspreid door heel Nederland in bruikleen gegeven.

dierenambulances
7 dierenambulances uitgereikt door Stichting DierenLot | Foto: Stichting DierenLot

Twee auto’s zijn voor Dierennoodhulp Flevoland, dit zijn vervangende auto’s omdat zij met de huidige auto’s al zoveel kilometers hebben gereden dat ze eigenlijk op zijn.

Ook twee auto’s reden terug naar Alphen aan den Rijn, maar wel voor twee organisaties. Kittenplace ontvangt een auto voor het vervoer van moederpoezen en kittens naar gastgezinnen, uit crisissituaties en van en naar de dierenarts en Dierenambulance Alphen aan den Rijn die met al met 2 auto’s van DierenLot rijden en met nog 1 van henzelf die helaas niet langer de weg op mag.

dierenambulances
Kittenplace kreegt een auto voor vervoer van moederpoezen en kittens naar gastgezinnen | Foto: publiek domein

Zeehonden
Voor het vervoer van zeehonden langs de Nederlandse Noordzee kust in Noord-Holland werd een ambulance uitgereikt aan het ReddingsTeamZeedieren, ook Petsfoodcare uit St. Willibrord, een dierenvoedselbank die steeds vaker ook ingeschakeld wordt voor crisishulpverlening, heeft een ambulance in ontvangst mogen nemen en de laatste ambulance is voor Dierenambulance West-Friesland. Ook zij kunnen met deze ambulance hun diensten beter aanbieden.

DierenLot heeft nu zo’n 160 dierenambulances in bruikleen gegeven aan dierenhulporganisaties in heel Nederland. Voor haar werk is Stichting DierenLot geheel afhankelijk van giften en donaties. Met de hulp van alle 160.000 donateurs is dit mogelijk gemaakt.

Bron: