Asiel Pif in de verwoeste stad Donetsk in Oekraïne heeft grote moeite om het hoofd boven water te houden. Bijna duizend dakloze honden hebben dringend behoefte aan voedsel en medische zorg. Deze honden hebben hulp nodig.

protest Donetsk
Foto: Dog’s Wish

Het wijdverspreide politieke conflict in Oekraïne heeft al tot dodelijk geweld geleid. Terwijl doodsbange bewoners moesten vluchten voor hun leven, hadden velen van hen geen andere keus dan hun honden achter te laten. Sommige honden werden vastgebonden aan huizen gevonden, langzaam stervend omdat ze niet op zoek konden naar voedsel.

Iedere dag worden er meer en meer honden naar het asiel in Donetsk gebracht. Pasgeleden werden er 19 honden uit de nabijgelegen stad Kramatorsk ondergebracht. Deze honden ontvangen medische verzorging en onvoorwaardelijke liefde tot zij zijn hersteld van hun verwondingen die ze opliepen door bombardementen en plunderingen.

Naast de verzorging van de achtergelaten honden biedt het personeel van het asiel ook veterinaire diensten – en biedt zelfs gratis zorg aan hondeneigenaren aan die dit zelf niet kunnen betalen. Het personeel van asiel Pif heeft veel ervaring met het zorgen voor en het plaatsen van honden. Maar op dit moment heeft het asiel al heel veel moeite om ervoor te zorgen dat alle honden voldoende voedsel krijgen om te overleven.

Het kost iedere dag $380 om de honden te voeren. Het IFAW heeft al $10.000 gedoneerd om de honden een maand te voeren en heeft toegezegd nog eens $10.000 te doneren voor het bieden van veterinaire noodverzorging.

Wilt u deze honden in Donetsk helpen? Dan kan u een bedrag doneren aan het IFAW.

Bron: IFAW