Bierbrouwerij Corona introduceert dit jaar sixpackringen die geheel vrij zijn van plastic. Door de ringen te produceren van plantaardig materiaal dat snel afbreekt, wil het bedrijf voorkomen dat zeedieren gewond raken of sterven als de ringen in de oceaan terechtkomen.

Corona
Schildpad verstrikt in plastic sixpackringen | Foto: Stefan Leijon/flickr

Wie artikelen over de plastic soep volgt, kan zich de foto´s van zeedieren verstrikt in sixpackringen vast zo voor de geest halen. Sommige worden gered, maar we weten dat vele dieren ongezien sterven doordat ons afval in zee belandt. De impact van de vervuiling die we veroorzaken is gigantisch. Naar schatting raken wereldwijd een miljoen zeevogels en 100.000 zeezoogdieren en schildpadden verstrikt in plastic, of ze eten het op en sterven hierdoor.

Pilot

Biermerk Corona gaat dit jaar een pilot starten met ringen om sixpacks, die niet gemaakt zijn van plastic, maar van plantaardig materiaal. De Mexicaanse brouwerij is hiervoor een samenwerking aangegaan met het bedrijf Parley for the Oceans, dat eveneens samenwerkt met Adidas voor de productie van sportkleding gemaakt van gerecycled plastic. De introductie van de 100% plasticvrije ringen start in Tulum, Mexico. Door ringen te laten produceren van een materiaal dat niet schadelijk is voor dieren, wil de multinational een bijdrage leveren aan het beschermen van de oceanen.

Niet alleen wil Corona overstappen op milieuvriendelijke sixpackringen, sinds de brouwerij en Parley partners zijn geworden in 2017, hebben ze meer dan 300 opruimacties in meer dan 15 landen georganiseerd. Hierbij is door meer dan 7000 vrijwilligers meer dan 1400 ton aan plastic afval opgeruimd.

Corona
Plastic afval is overal | Foto: publiek domein

Eetbaar

Corona is niet de eerste brouwerij die heeft besloten dat de ringen rondom sixpacks aangepast moeten worden om milieuschade te voorkomen. Ook een kleine brouwerij uit Florida, Saltwater Brewery, heeft sinds een paar jaar ringen die 100 procent biologisch afbreekbaar en zelfs eetbaar zijn. Deze zijn gemaakt van gerst en tarwelinten uit het brouwproces.

Bekijk hieronder een video over de eetbare sixpackringen van Saltwater Brewery:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bronnen:

©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.