Bella…1 van de 50.000! Op 28 maart jl. kregen de vrijwilligers van stichting dierensteun la Vida (een stichting waar Greyhounds Rescue Holland mee samenwerkt) vreselijk nieuws. Vrijwilligers van de shelter Plasencia waarmee zij samen werken, hadden een galga gevonden. Zo vreselijk zwaar toegetakeld dat zij zelfs het nieuws haalde.  Vanaf dat moment hebben wij Bella nauw gevolgd. Bella heeft werkelijk het ergste van het ergste moeten doorstaan. We laten haar verhaal aan u lezen omdat zij het verhaal vertelt van zoveel galgo’s en podenco’s in Spanje.

galgo
Bella | Foto: Greyhounds Rescue Holland

Haar verhaal staat niet op zich. We zijn allen de stem voor Bella en voor alle anderen die ditzelfde moeten doorstaan. Bella heeft nog een lange weg naar herstel te gaan. Heel binnenkort zal er ook een interview plaatsvinden met een vrijwilliger van deze shelter en zullen we dit interview met u delen. Voor Bella willen we u vragen een donatie te doen wanneer u iets kunt missen (gegevens vindt u onderaan dit bericht). Het gaat niet om de grote van het bedrag. Dat mensen zo meeleven met Bella betekent heel erg veel voor de vrijwilligers die haar iedere dag verzorgen.

De Stichting Bescherming van dieren en planten ‘De Schuilplaats’, uit de woonplaats Plasencia ontving in de nacht van 29 maart jl. het bericht dat er een dier van het ras Windhond is gevonden met verschillende tekenen van geweld en mishandeling. Zij troffen haar verlaten aan op een braakliggend terrein bij Peraleda de la Mata.

galgo
Hartverscheurend hoe Bella aangetroffen werd | Foto: Greyhounds Rescue Holland

De desbetreffende stichting bleek het meest dichtbij zijnde asiel om haar op te vangen aangezien er in de omgeving van Campo Arañuelo er geen één is. De vrijwilligers van deze stichting kwamen in de vroege ochtend bijeen om het dier te redden.

Poging tot amputatie
Het gaat om een teef van het ras windhond. Zij heeft erg geleden en is met extreem geweld zwaar mishandeld. Tijdens de rit naar het asiel is zij liefdevol behandeld, waardoor zij rustiger werd en kreeg zij de naam ‘Bella’. Ze is ernstig verwond, haar voor-en achterpoten heeft men geprobeerd te amputeren door middel van een kapmes. Ook had ze verwondingen aan haar onderkaak en linkerkant van haar nek. Haar chip hebben ze met geweld uit haar nek verwijderd.

Het wijst erop dat Bella op dezelfde manier van achteren is mishandeld, vanwege haar scheur in haar anus. De verwondingen zijn dusdanig ernstig dat het asiel hiervan melding heeft gemaakt bij de lokale politie. We hopen dat de daders worden opgespoord en worden gestraft voor het plegen van dit ernstige misdrijf en op een goede afloop van het onderzoek.

galgo
Bella in goede handen | Foto: Greyhounds Rescue Holland

Het dier is momenteel stabiel en bevindt zich in de dierenkliniek en is buiten levensgevaar. Door de ernstige verwondingen zal waarschijnlijk één van de poten geamputeerd moeten worden.  De eerste kosten van de dierenarts zijn door de vrijwilligers van de stichting gedoneerd. Maar het is noodzakelijk dat er meer gedoneerd wordt om alle operaties te bekostigen. Wij vragen iedereen, die het kan missen, om geld te doneren.

Ook zijn wij zoek naar getuigen of tips die helpen bij het onderzoek. In de bijlagen ziet u foto’s van Bella en een kopie van het rapport van de directrice Maria Salud Mateos, van de Stichting.

Wij hopen erop dat dit ook in uw belang is en dat wij kunnen rekenen op uw medewerking, zodat wij u bewust kunnen maken van dit soort misdaden.

Uw donatie graag overmaken naar:

Stichting dierensteun la Vida
o.v.v. Bella

NL83TRIO 0197843042

Bedankt namens Bella, haar verzorgers, dierensteun la Vida en Greyhounds Rescue Holland.

Persbericht Greyhounds Rescue Holland