De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in samenwerking met de dierenpolitie vorige week dinsdag in de gemeente Hof van Twente 47 verwaarloosde honden bij een illegale handelaar in beslag genomen. De broodfokker heeft al vaker een dwangsom opgelegd gekregen.

verwaarloosde honden
De in beslag genomen honden | ©Politie.nl

De 63-jarige handelaar hield de honden onder erbarmelijke omstandigheden in een bedrijfspand. Deze man is door de politie aangehouden voor de illegale handel in honden en het onthouden van de nodig zorg aan de dieren. Een groot deel van de honden was sterk verwaarloosd. De dieren hadden verwondingen en waren sterk vermagerd. Ook zaten zij onder hun eigen ontlasting. 24 van de 47 honden betroffen pups, 2 van hun zijn er zo slecht aan toe dat het nog niet duidelijk is of ze het gaan redden.

Onderstaande beelden werden gemaakt door een inspecteur van de LID tijdens het onderzoek:

Een dierenarts heeft de honden in het bedrijfspand onderzocht en concludeerde dat zij daar onmiddellijk weg moesten, omdat zij betere huisvesting en zorg nodig hadden. De honden zijn na inbeslagname elders opgevangen.

In het pand stond ook een diepvries met daarin een dode pup en bedorven vlees. Dit zijn zaken die waarschijnlijk verband houden met de illegale handel in honden en zijn dan ook door de politie in beslag genomen.

De broodfokker blijkt een bekende van de LID te zijn en is al vaker de fout in gegaan. Omdat hij te veel honden hield en ze slecht verzorgde is hem sinds 2010 meermaals een dwangsom opgelegd.

Bronnen: Politie, Dierenbescherming, Hart van Nederland ©AnimalsToday.nl Lianne Raat