Blog Post

Buitenland, Kort, Nieuws

Brokjes voor 91 honden en 17 kittens in Cherson, Oekraïne 

De stad Cherson is erg zwaar getroffen door de aanvallen en de bezetting door Rusland. De stad werd gelukkig vorig jaar heroverd op de Russen. Vorige week bracht de Oekraïense president Zelensky een bezoek aan Cherson en beloofde dat alles hersteld zal worden na de schade die het Russische leger heeft aangericht. Ook in Cherson geeft House of Animals noodhulp aan dieren.
cherson
Brokjes voor 91 honden en 17 kittens in Cherson, Oekraïne | Foto: Uhrak Ohla
Cherson heeft nog steeds regelmatig te maken met aanvallen door Rusland. En ondanks de gevaarlijke omstandigheden woont hier een heldin die zich al sinds het begin van de oorlog inzet voor dieren: Uhrak Ohla. Onvermoeibaar zorgt zij voor 17 kittens en 91 honden, waarvan 17 zich elders in de regio bevinden. Die kan ze alleen bereiken per auto. Twee keer per week reist ze naar deze honden toe om voor ze te zorgen. Ondanks de gevaren gaat Uhrak er iedere keer weer heen. Daar hoort ze explosies en voelt ze de grond trillen. Twee keer mocht ze er zelfs niet heen van de soldaten, omdat het er te gevaarlijk was. Omdat anders de honden zouden verhongeren, blijft ze het iedere keer weer proberen. Deze vrouw is zo ontzettend moedig. Haar verhaal heeft ons enorm geraakt. Vanuit House of Animals konden we niet anders dan haar bijstaan met noodhulp.

Brokjes en medicatie in Cherson

We hebben Uhrak eerder geholpen met de aanschaf van brokken, middelen tegen vlooien en teken, medicijnen zoals antibiotica en oogdruppels. En recentelijk hebben we haar weer kunnen helpen zodat ze voedsel voor honden en katten kan kopen. We kregen deze week deze reactie van Uhrak:
“Mijn familieleden, mijn lieverds, mijn waardevolle vrienden!!! Jullie zijn zo ver van mij vandaan, ik wil jullie allemaal zo graag omhelzen. Ik ben jullie zo dankbaar dat jullie Oekraïne (en Cherson) steunen, en dat jullie bij de dakloze dieren en bij mij met jullie hart en ziel zijn. Jullie redden de levens van dieren, jullie verlengen hun levens, ik geloof echt dat de oorlog snel zal eindigen en dat we weer als vanouds zullen leven.”
Dat hopen we ook lieve Uhrak vanuit het diepste van ons hart, dat deze verschrikkelijke oorlog in Oekraïne snel ten einde komt.
brokjes
Honden in Cherson | Foto: Uhrak Ohla

Help je mee?

  • Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen: klik hier
  • Dit verhaal was ook te lezen op Facebook

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer

Gerelateerde berichten