Bijna 90 honden en puppy’s zijn gered van een fokkerij in Wisconsin (VS). Ter plaatse werden honden van verschillende rassen en groottes gevonden, waaronder puppy’s en drachtige honden die in onhygiënische omstandigheden leefden. Ook werden twee paarden en vijf ezels aangetroffen.

Bijna 90 honden en pups gered van fokkerij in Amerika
Bijna 90 honden en pups gered van fokkerij in Amerika | Foto: ASPCA

Sommige dieren hadden een vuile vacht en leken te lijden aan onbehandelde medische problemen, die directe diergeneeskundige behandeling nodig hadden. Op verzoek van de Pepin County Sheriff’s Office heeft de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) geholpen bij de redding van deze dieren. Pepin County Sheriff Joel Wener:

“Het Pepin County Sheriff’s Office streeft ernaar om alle vormen van leven binnen de grenzen van Pepin County te beschermen en te behouden. Deze zaak loopt al een tijdje en vandaag hebben we bijna 90 honden weggehaald om ze te beschermen tegen toekomstig gevaar van medische aard en onhygiënische omstandigheden. Ik wil de ASPCA en hun medewerkers bedanken voor hun hulp, samen met het harde werk van de hulpsheriffs en rechercheurs van het Pepin County Sheriff’s Office, om hopelijk een einde te maken aan deze zaak.”

.

Bijna 90 honden en pups gered van fokkerij in Amerika
Onhygiënische huisvesting | Foto: ASPCA

Slechte leefomstandigheden

De ruim 90 honden die van de fokkerij zijn gered, werden overgebracht naar een opvangcentrum van ASPCA. Hier krijgen de dieren medische hulp en verzorging. Naast het redden van de honden, helpt ASPCA ook met de operationele planning en transport, het verzamelen van bewijs en het verwerken van de plaats delict, juridische ondersteuning, forensisch onderzoek en gedragsevaluaties. ASPCA-president en CEO Matt Bershadker zegt:

“Toen de ASPCA zich bewust werd van de slechte omstandigheden waarin deze dieren leefden, was het duidelijk dat er ingegrepen moest worden. We bedanken de Pepin County Sheriff’s Office voor hun samenwerking om een einde te maken aan het lijden van deze dieren en om ze in veiligheid te brengen. We zijn er trots op dat we in dit geval – en in al ons reddingswerk in het hele land – onze middelen en expertise ter beschikking stellen zodat dieren in crisis de noodzakelijke én meelevende zorg krijgen die ze nodig hebben en verdienen.”

.

Bijna 90 honden en pups gered van fokkerij in Amerika
Zorg nodig die ze verdienen | Foto: ASPCA

De redding van de dieren door ASPCA is mede mogelijk gemaakt door de steun van de Alex & Elisabeth Lewyt Charitable Trust.

Bronnen:

100 honden gered uit illegale kennel Spanje

Karen’s blog: Hondenfokker Golden Bears misleidt en bedriegt (video)

©AnimalsToday.nl Jane Sauer