Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren lanceert een voorlichtingsfilm over wasbeerhondenbont waaraan diverse bekende Nederlanders en ontwerpers hebben meegewerkt. Onder andere acteur Benja Bruijning en de ontwerpers Hans Ubbink en Bas Kosters spreken zich uit tegen het dragen van bont.

bekende nederlanders
Screenshot ‘Ik zou het nooit dragen’

De voorlichtingsfilm zal met name vertoond worden op social media en tijdens de gastlessen die Bont voor Dieren op scholen door heel Nederland geeft.

Jaarlijks worden er miljoenen wasbeerhonden gefokt en gedood, enkel voor hun vacht. Nederlandse merken als Gaastra, Moscow, Nickelson en Airforce gebruiken deze vachten als bontkraag voor hun kleding.

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren:

“Bontkragen van wasbeerhond zijn met name onder jongeren ontzettend populair. Zodra jongeren horen over de herkomst van hun kraag hebben zij vaak spijt van hun aankoop. Daarom is het geven van voorlichting op scholen zo belangrijk. Wij hopen dat wanneer zij deze informatie van ‘rolmodellen’ krijgen dit extra indruk maakt en zij bont voor gezien houden.”

In de film wordt de kijker meegenomen in een verhaal dat door diverse DJ’s, acteurs en ontwerpers wordt verteld. Onder andere DOPPELGANG, DJ Wannabeastar, Antoine Peters en Laurien Verstraten vertellen over de voorlichting die zij ooit hebben gekregen en dat ervoor heeft gezorgd dat ze er bewust voor hebben gekozen om nooit bont te dragen.

Bekijk de voorlichtingsfilm (waarschuwing: schokkende beelden):

Persbericht Bont voor Dieren


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.