Boer Bradley Johnson werkte in de intensieve varkenshouderij. Omdat hij het niet meer kon aanzien dat zwakke biggen werden vergast, bracht hij ze naar een opvang. Hierdoor kwam hij flink in de problemen bij zijn werkgever, Smithfield Foods.

varkensboer
Varkensboer Bradley Johnson bracht biggetjes die vergast zouden worden, naar een opvang | ©quinn.anya Flickr via Compfight cc

De Amerikaanse varkensboer Bradley Johnson was werkzaam in de intensieve varkenshouderij. In zijn werk zag hij duizenden zwakke biggen worden vergast, omdat ze te klein waren voor de slacht. Hij was er klaar mee en begon kwetsbare biggen naar een opvang te brengen. Toen zijn werkgever, ‘s werelds grootste varkensvleesproducent Smithfield Foods, hier achter kwam, werd Bradley ontslagen en belandde zelfs in de gevangenis voor deze empathische daad. Maar nu spreekt Bradley zich uit tegen deze machtige vleesgigant.

Bradley is alles kwijtgeraakt door de zaak tegen hem: zijn baan, zijn huis en zijn auto. En zelfs zijn vrijheid: hij heeft voor het redden van de verzwakte biggen 30 dagen gevangen gezeten. Maar samen met dierenrechtenorganisatie Direct Action Everywhere (DxE), gespecialiseerd in undercoveracties, is hij vastbesloten om de misstanden in de intensieve varkenshouderij naar buiten te brengen.

In dit filmpje zie je Bradley samen met DxE-oprichter Wayne Hsiung een bezoekje brengen aan een opvang voor varkens uit de intensieve veehouderij. Ze praten over hoe het eraan toegaat in de industrie en hoe boerderijen zijn verworden tot fabrieken:

DxE hoopt meer boeren aan te zetten om op te staan tegen de machtige vleesgiganten; tegen de slechte arbeidsomstandigheden en de dierenmishandeling in de intensieve varkenshouderij. Hij spreekt hierover in het openbaar bij verschillende evenementen.

Bron:

@Animals Today


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.