Soms ben je in het buitenland en kom je zomaar in de verleiding om een zwerfkatje te adopteren. Geen keuze die je ondoordacht maakt, maar soms overkomt het je gewoon. Katertje ‘Mazda’ besloot om mee te liften in een auto en kwam zo in het leven van Heidi ten Holt.

Mazda
Katertje Mazda kort na de adoptie | Foto: Heidi ten Holt

Kitten Mazda werd door Heidi in Portugal geadopteerd, waar zij ook woont en werkt:

“Het katertje was in het motorblok van onze Mazda auto gekropen toen hij  amper 6 weken oud was. Hij heeft een enge rit van 6 kilometer gelukkig overleefd. We hadden eerst niets in de gaten. Pas na aankomst hoorde we angstig gemiauw.”

Mazda
Mazda in de Portugese zon | Foto: Heidi ten Holt

Dat het een pittige rit was voor het kleintje was meteen duidelijk:

“Mazda had een hinkpootje wat later is geopereerd. Hij heeft er 3 knikjes in zijn staart aan over gehouden en is vreselijk bang voor mensen, maar is voor mij super lief en aanhankelijk.”

Mazda
Mazda en Heidi | Foto: Heidi ten Holt

Zwerfkatten
Tijdens haar werk, het organiseren en begeleiden van sportieve sapkuurvakanties in de Algarve, heeft Heidi  diverse katten aan een nieuw thuis in Portugal geholpen, en twee zwarte babypoezen aan een nieuw huis in Nederland. Ook bekommert zij zich om het lot van andere zwerfkatten bij haar in de buurt:

“We willen geen cadeautjes als dank van onze gasten, maar hebben in plaats van een fooienpot een ‘poezen-pot’ neergezet, waarmee we medicijnen voor bijvoorbeeld ontwormkuurtjes, teken en vlooienbehandelingen kopen. Inmiddels zijn er 10 straatkatten die bij onze werkvilla komen eten. We hebben ze allemaal laten castreren en steriliseren.”

Mazda
Mazda nu | Foto: Heidi ten Holt

Dat Mazda welkom was bij Heidi is goed te zien. Hij is uitgegroeid tot een prachtige kater en heeft een heerlijk kattenleven.

Mazda
Een heerlijk kattenleven | Foto: Heidi ten holt

Vertel jouw verhaal
Heb jij ook een mooi adoptieverhaal zoals dat van Heidi en Mazda? Mail het dan naar de redactie met foto’s van voor en na de adoptie. Jullie  positieve ervaringen kunnen anderen inspireren om ook een dier te adopteren.

©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.