Vandaag geen oproep om een petitie te tekenen, maar om konijnen te tekenen! Voor de toekomst van de konijnen in de Europese vee-industrie hebben ze de hulp nodig van heel veel kinderen. Met hun tekeningen gaat CIWF (Compassion in World Farming) de druk verder opvoeren bij de Europarlementariërs, die binnenkort stemmen over een heel cruciaal rapport over konijnen. Ken jij kinderen die de konijnen willen helpen? Doe dan mee!

kindertekeningen
Tekening van Émilie (7) uit Frankrijk | Foto: Wikimedia/publiek domein

Heb je zelf kinderen, kleinkinderen of neefjes en nichtjes? Geef je les op school? Hebben je buren kinderen? Organiseer je binnenkort een kinderfeestje? Vraag dan de kinderen een tekening te maken over hoe zij vinden dat konijnen ZOUDEN MOETEN leven. CIWF zorgt er dan voor dat elk van de 751 Europarlementariërs vervolgens een tekening van een Europees kind ontvangt. Een mooie en indringende manier om de politici te inspireren om voor een betere toekomst voor konijnen te stemmen. Want hoe kan het toch dat de werkelijkheid voor Europese konijnen zo vreselijk anders is dan onze kinderen zouden willen?

kindertekeningen
Tekening van Olivia (11) uit Groot-Brittannië | Foto: via CIWF

Opgesloten
In Europese vee-industrie leven honderden miljoenen konijnen opgesloten in krappe, kale kooien voor de productie van goedkoop konijnenvlees. Ze staan de hele dag op draadgaas dat in hun pootjes snijdt en kunnen veelal niet eens rechtop staan, laat staan huppelen of springen. Vele worden ziek en sterven voortijdig.

kindertekeningen
Opgesloten in krappe kooien | Foto: CIWF

Binnenkort stemt Brussel over een rapport voor de invoering van welzijnswetten om konijnen te beschermen. Een cruciaal moment! CIWF zet alles op alles om de politici nú te overtuigen dat kinderen gelijk hebben: konijnen verdienen een goed leven en de ruimte om lekker te huppelen en te springen!

kindertekeningen
Lekker huppelen en springen | Foto: CIWF

Doe je mee?
Ken jij een kind dat de konijnen wil helpen met een mooie tekening? Of sta je misschien voor de klas als basisschoolleraar? Klik dan hier om deel te nemen aan deze bijzondere actie!

Persbericht CIWF