Op 8 juni is het Wereld Oceaan Dag en ook dit jaar organiseert de Sea First Foundation, samen met hoofdsponsor Amanprana, Wereld Oceaan Dag Nederland. We vieren de oceaan en laten zien hoe wij deze met zijn allen kunnen redden.

schemerzone Wereld Oceaan Dag

De zee staat er belabberd voor, maar wij kunnen daarin verandering brengen: met burgers en stichtingen die laten zien wat zij doen, met bekende sprekers en avonturiers die verstand van zaken hebben, met kunstenaars die van afval mooie dingen maken, met ondernemers die innoveren en uitvinden, met jeugd die zich verenigt in recycle brigades, met bedrijven die voorop lopen met oplossingen en de overheid en beleidsmakers die de mogelijkheden hebben te faciliteren en om oplossingen af te dwingen.

Iedereen is welkom, van kleine kinderen tot volwassenen. Er is een speciaal kinderprogramma met workshops, presentaties en films en ook het programma voor volwassenen belooft interessant te worden. Alle presentaties worden in het Nederlands verzorgd.

Inspirerende sprekers, prachtige initiatieven en fascineren (kinder-) creaties wisselen elkaar af zoals:

  • Prof. Dr. Jan Stel (De Oceanische Ruimte);
  • Dos Winkel (onderwaterfotograaf en oceaanbeschermer);
  • Bernard Merkx (Waste Free Oceans);
  • Melvin Redeker (Noordzee Visie Nul, wildlife fotograaf, inspiratiespreker en avonturier);
  • Kunstenaars tonen hun werk;
  • Kinderen maken kunst van zwerfafval EN voor kinderen is er een speciaal Kinderprogramma;
  • Ondernemers tonen hun innovaties en ontvouwen hun toekomstplannen.

Actieve en oceaanbeschermende particulieren en ondernemers laten zien wat zij doen (onder andere de pyrolyse machine: plastic terugbrengen naar olie), 3DHubs met een wereldwijd netwerk aan 3D-printers, de Dopper, Ecover en Peter Smith van KLEAN met zijn nieuwe project Plastic Madonna.

Wereld Oceaan Dag vindt van 10:30 uur tot 17:30 uur Wereld plaats bij Chizone Event Center, in de voormalige Lourdeskerk e Scheveningen. Entree voor volwassenen bedraagt € 15,- en voor kinderen € 7,50. Voor deze prijs krijg je het entreekaartje, inclusief een lekkere (vegetarische) lunch, koffie en thee. Klik hier voor meer informatioe over Wereld Oceaan Dag Nederland 2014.

Bron: Wereld Oceaan Dag ©PiepVandaag.nl