Terry Lauerman uit de Amerikaanse staat Wisconsin is vrijwilliger bij het plaatselijke asiel, en hij is enorm geliefd bij zowel personeel als de katten in de opvang. Elke dag gaat hij langs om de asielkatten te borstelen en samen met ze te luieren. Een win-winsituatie!

asielkatten
Sleeping with cats | Foto: publiek domein

De 75-jarige Terry meldde zich een half jaar geleden aan bij het asiel in Green Bay, omdat hij graag katten wilde komen borstelen. Een borstel had hij bij zich. Dat beviel hem zo goed, dat hij inmiddels dagelijks langs komt. Elizabeth Feldhausen, de oprichter van Safe Haven Pet Sanctuary, vertelt aan HuffPost:

“Hij kwam binnen en begon te borstelen. Na een aantal dagen vertelden we hem dat we hem officieel als vrijwilliger beschouwden en hij een vrijwilligersformulier moest invullen.”

Safe Haven Pet Sanctuary houdt katten niet in kennels, maar in een huiskamer. De dieren worden gered uit andere opvangcentra, waar ze een groot risico lopen geëuthanaseerd te worden, omdat ze gehandicapt zijn.

Dutten na het borstelen
Terry bezoekt zijn kattenvrienden dagelijks en blijft zo’n drie uur in de opvang. Regelmatig doet hij na het borstelen op de bank een dutje. De katten vinden het heerlijk om bij hem te liggen. Feldhausen:

“Hij slaapt ongeveer een uurtje, dan wordt hij wakker en wisselt van kat.”

Zowel Terry als de katten genieten van hun samenzijn. De andere medewerkers vinden dit zo aandoenlijk, dat ze foto’s maakten en op Facebook publiceerden:

Hoop op meer donaties
Het Facebookbericht met foto’s van Terry en de asielkatten is enorm populair. Mensen van over de hele wereld reageerden enthousiast. Terry hoopt dat de belangstelling donaties oplevert voor het asiel. Ook benadrukt hij dat er vele vrijwilligers werkzaam zijn in het asiel, waaronder Paula. Hij noemt haar de katten-oma en wil er zeker van zijn dat ook zij en anderen die elke dag voor de katten zorgen de eer krijgen die ze verdienen.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde