Gisteren heeft Greenpeace kort voordat de Franse president François Hollande, de Duitse bondskanselier Angela Merkel ontving, in het kader van een Duits-Franse top in Parijs, 5 ton steenkool gedumpt voor het Elysée-paleis.

Greenpeace in actie in Parijs - steenkool
Greenpeace in actie in Parijs

Met de actie wil Greenpeace aandacht vragen voor gebruik van hernieuwbare energie in plaats van nucleiaire en steenkoolenergie met alle negatieve natuur- en milieueffecten van dien. De organisatie wil bindende doelen, ten minste 45% hernieuwbaar energiegebruik tegen 2030.

Campagneleider Karsten Smid meldde dat bij de actie enkele activisten tijdelijk zijn opgepakt. Greenpeace wil dat in Duitsland minder steenkool wordt gebruikt en in Frankrijk minder nucleaire energie. Het energiebeleid is één van de belangrijkste gespreksthema’s tussen Hollande en Merkel.

Eerder werd al bekend dat de Duitse en Franse energiefederaties een alliantie zullen aangaan om de toekomstige Europese energiemarkt vorm te geven. Hollande in het bijzonder is erg uitgesproken over de wens van nauwe samenwerking tussen beide landen.

Action à l’Élysee: rejeter les énergies du passé!

Bron: HLN.be ©PiepVandaag.nl