De 5-jarige Scarlett Armor uit Amsterdam heeft met de Avond4Daagse maar liefst 375 euro opgehaald voor de honden op Curaçao. Het meisje heeft het goede doel, Stichting DOG Curaçao, zelf uitgekozen, nadat haar moeder, Animals Today-medewerker Monique van Dijk Armor, hier een aantal weken geleden een reportage heeft gefilmd met Karen Soeters.

avond4daagse
Foto: AnimalsToday

Toen Scarlett werd gevraagd of ze geld op wilde halen voor een goed doel, hoefde ze daar geen moment over na te denken: “de puppy’s op Curaçao!” riep ze gelijk. Na een post op Facebook stroomden de donaties binnen. Grootouders, ooms en tantes, maar ook wildvreemden doneerden. Tot op de laatste moment werden er bedragen toegezegd, waardoor het eindbedrag op maar liefst 375 euro is gekomen. Scarlett’s mama is trots:

“Ik ben ontzettend trots op mijn kleine meid, die met haar 5 jaar een ongelooflijk groot hart en sterke benen heeft. Geen moment heeft ze geklaagd, maar bleef ze stug doorlopen voor de hondjes op Curaçao. Ik had niet trotser kunnen zijn!”

Samen lopen met vriendinnetje Charlie | Foto: Animals Today

Djoeke Giliam van Stichting DOG is ontzettend blij met de donatie:

“De hondjes van Stichting DOG zijn ongelooflijk trots op Scarlett!! Wat een prestatie! De 4-daagse lopen met als doel donaties op te halen voor Huize DOG op Curaçao, waar zwerfhondjes opgevangen worden, die nog maar heel weinig kans hebben geadopteerd te worden. Scarlett, 5 jaar jong, en nu al de wereld laten zien wat dierenleed is en dat iedereen kan helpen daar wat aan te doen. Dank je wel, lieve, stoere Scarlett!”

Stichting DOG
Stichting DOG Curaçao is op 16 september 2014 opgericht door Djoeke Giliam. Het doel van Stichting DOG Curaçao is het verzorgen van kansarme honden op Curaçao. In Huize DOG mogen hondjes, die weinig of geen kans hebben om nog geadopteerd te worden, heerlijk samen zijn. Huize DOG is een woonhuis waar ze allemaal samen wonen, spelen, eten en verzorgd worden. Ze hebben steun van een geweldig team van dierenartsen die altijd helpen en adviezen geven.

Foto: Animals Today

Geld ophalen tijdens Avond4Daagse
Animals Today vindt Scarlett’s actie geweldig en roept alle kinderen op om zich ook tijdens de Avond4Daagse te laten sponsoren, om zo geld op te halen voor goede dierendoelen.

Scarlett met haar vriendinnetjes Reza (links) en Charlie | Foto: AnimalsToday

Dierenredder!
Scarlett is nu dan wel klaar met de Avond4Daagse, maar ze is nog lang niet klaar met haar werk voor de dieren. Als je haar vraagt wat ze laten worden wil, zegt ze vol overtuiging:

“Dierenredder! Net als mama en Karen!”

©AnimalsToday