Verspreid door de wijk in Soacha, vlakbij Bogota,  zijn bijna 40 hondenlijken aangetroffen. De honden zijn door stokslagen en vergiftigingen omgebracht. Het gaat hier om zowel huisdieren als straatdieren.

honden
Bijna 40 gedode honden aangetroffen in wijk Colombia | Foto (illustratief): publiek domein

Moordpartijen

De moordpartijen begonnen op 25 november 2020. Die middag werden de eerste hondenlijken gevonden. De honden bleken door stokslagen te zijn gedood. Diezelfde avond werden andere honden vergiftigd. Het gif werd niet alleen op straat gegooid, maar ook in de tuinen van mensen met honden. Een buurtbewoner:

“De eerste honden die stierven, werden met een stok gedood. Anderen werden vergiftigd. Er zijn zelfs mensen die aangeven dat er gif is gegooid naar honden op terrassen van de huizen van hun eigenaren, om ze te doden.”

Herhaling

De moordpartijen hielden meerdere dagen aan. Deze voorvallen vonden allemaal plaats in dezelfde woonwijk in de gemeente Soacha, El Limonar, die tegen de Colombiaanse hoofdstad Bogota aan ligt. De buurtbewoners hebben de gemeente om hulp gevraagd, maar deze zegt weinig voor hen te kunnen betekenen, aangezien onbekend is wie de daders zijn van deze afschuwelijke misdaden.
De vrees is dat indien de gemeente niet ingrijpt, deze praktijken zich zullen herhalen. Momenteel zijn de moorden gestopt, maar doordat er nog geen consequenties zijn voor de daders en de beelden viraal zijn gegaan, zouden kwaadwillende mensen een volgende moordpartij kunnen plegen.

Dier en mens vergiftigd

Het vergif dat naar de honden gegooid wordt, is vergiftigd eten. De honden denken een lekkere hap te krijgen en sterven vervolgens een tragische dood. De buurtbewoners maken zich niet alleen zorgen om het leven van straathonden en hun dierbare huisdieren, maar ook om het welzijn van hun kinderen. Zij spelen samen op straat en kunnen iets oprapen en in hun mond stoppen. Bovendien is er in de wijk geen leidingwater en komt het drinkwater uit een natuurlijke open bron, dat via een waterslang wordt afgetapt. Indien het gif in het drinkwater terechtkomt, heeft dit ernstige gevolgen voor alle buurtbewoners en dieren.

Bron:

©AnimalsToday.nl Jennie Cools