Bij een uitslaande stalbrand in een varkenshouderij aan de Streijenheugte in het Drentse Mantinge zaten 300 varkens in de val. Volgens de brandweer was het te gevaarlijk om de stal binnen te gaan, waardoor het leven van de varkens niet gered kon worden.

300 varkens slachtoffer stalbrand Mantinge
300 varkens werden het slachtoffer van een stalbrand in Mantinge | Foto: House of Animals

Alarmeringen.nl geeft aan dat de stalbrand kort voor 12 uur werd gemeld, waarna al snel is opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Brandweerkorpsen uit Beilen, Hoogeveen en Zweeloo werden gealarmeerd om assistentie te verlenen.
.

.
Volgens RTV Drenthe is een groot deel van de varkens om het leven gekomen. In een tweede stal, pal naast die waar de brand woedde, bevonden zich nog eens 600 varkens, die naar verluidt ongedeerd zijn gebleven. Volgens de brandweer was het blussen van de brand een lastige opgave en er werd vooral geprobeerd om de naastgelegen stal te redden. Over de oorzaak van de stalbrand is vooralsnog niets bekend.

  • Toen meer bekend was over het lot van de varkens in Mantinge is het oorspronkelijk gepubliceerde bericht voorzien van updates.
    .

Varkens dood op A73

Eerder werd ook bekend dat gisteravond laat een vrachtwagen met 100 varkens is gekanteld op de A73, waarbij een aantal dieren het ongeluk niet overleefde. Andere varkens zaten bekneld en zij zijn bevrijd door de brandweer. Sommige varkens liepen vrij rond in de berm. Helaas niet voor lang, want de nog levende dieren zijn in een andere trailer verder vervoerd, waarschijnlijk richting het slachthuis. Door het tragische ongeluk was de A73 in de richting van knooppunt Neerbosch urenlang afgesloten.
.

.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl BVR