Terwijl orkaan Delta over de Yucatán raast, houdt Ricardo Pimentel zich bezig met ‘zijn’ dieren. Om de dieren van dierenasiel Tierra de Animales in Cancún (Mexico) te beschermen tegen orkaan Delta, nam Pimentel 300 dieren mee naar zijn eigen huis.

orkaan Delta
Man neemt 300 zwerfdieren in huis ter bescherming tegen orkaan Delta | Foto: Tierra de Animalis

De weersverwachtingen waren dusdanig gevaarlijk, met windsnelheden tot 233 kilometer per uur vanwege de orkaan Delta, dat Pimentel dit niet kon negeren. De meeste dieren worden gehouden in ruime buitenverblijven met enige toegang tot overdekte schuilplaatsen. Meer dan de helft van de dieren in het reservaat zou in gevaar komen door de orkaan.

Bescherming tegen orkaan Delta

Om alle dieren te beschermen, deed Pimentel er alles aan om hun veiligheid tijdens de orkaan te garanderen. Hij wist dat niet alle dieren in het asiel zouden passen en dat het gebouw niet orkaanbestendig was, dus nam hij honden, katten en andere dieren mee naar zijn huis. Hij had voldoende voer en andere benodigdheden voor de dieren staan, dus alles verliep vlot. Pimentel vertelt aan Bored Panda:

“De 300 honden die ik in huis heb genomen, zijn enkele van de honden die al in Tierra de Animales wonen. We hebben niet genoeg orkaanbestendige onderkomens voor alle honden, daarom hebben we besloten ze mee te nemen naar huis.”

orkaan Delta
Foto: Tierra de Animalis

Bijna klaar voor adoptie

Ondanks de gevaren van het houden van zoveel dieren in een beperkte ruimte, was Pimentel ervan overtuigd dat ze de nacht konden redden zonder medische- of gezondheidsrampen. Pimentel:

“De dieren zijn allemaal gesteriliseerd en gecastreerd, ingeënt en ontwormd. Ze bijna allemaal klaar om geadopteerd te worden.”

Pimentel runt het dierenasiel Tierra de Animales sinds 2011, waar ongeveer 500 dieren leven. Er leven vooral huisdieren, lastdieren en reptielen. Dieren zoals honden, katten, schildpadden, leguanen, koeien, schapen, varkens, paarden en ezels worden er opgevangen. De dierenheld begon in zijn jeugd voor dieren te zorgen. Hij verwacht dat zijn revalidatiecentrum meer hulp dan ooit nodig zal hebben in de nasleep van Delta. De orkaan heeft de dierenopvang verwoest. Veel eigendommen zijn vernield. Pimentel zegt:

“We werken met de hulp van mensen over de hele wereld, die doneren wat ze kunnen. We willen meer en betere orkaanbestendige onderkomens bouwen voor alle dieren in de opvang.”

orkaan Delta
Honden, katten, schildpadden, leguanen, koeien, schapen, varkens, paarden en ezels worden opgevangen | Foto: Tierra de Animalis

Help de dieren van Tierra de Animales

De enorme orkaan in Mexico heeft vele levens verwoest. De storm begon op 5 oktober 2020 en verdween op 12 oktober 2020. De windsnelheid liep op tot 230 kilometer per uur. Het was een van de grootste orkanen die het land ooit troffen. Wil je ook wat bijdragen voor de dieren van? Bezoek dan deze website om Tierra de Animales te steunen, zodat zij voor de ontheemde dieren kunnen blijven zorgen.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Jane Sauer