In het Zeeuws-Vlaamse Koewacht heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) samen met de dierenpolitie 29 verwaarloosde dieren in beslag genomen. Het gaat om paarden, cavia’s, konijnen, kippen, katten en een hond. Volgens de LID wordt voor de dieren gezorgd en hebben de eigenaren hulp nodig.

Koewacht
29 verwaarloosde dieren in beslag genomen in Koewacht, baasjes krijgen hulp | Foto: @wilfred-LID/Twitter

De districtsinspecteur van de LID meldt de inbeslagname op Twitter:

“Kijk eens wat de dierenpolitie Zeeuws-Vlaanderen en ik vandaag tegen kwamen!!

Later schrijft @wilfred-LID dat er 29 dieren zijn aangetroffen:

“… we hebben alles in beslag genomen. Dus de 7 paarden, 2 cavia’s, 2 konijnen, 2 kippen, 1 hond en 15 katten. Die gaan het beter krijgen.”

De gedeelde foto laat een extreem vervuilde kamer zien met twee katten, te midden van uitwerpselen en urine, in een ruimte die al lang in zijn geheel dienstdoet als kattenbak. De stank moet ondragelijk zijn.
.

.
Dierenleed kan veel oorzaken hebben en is niet altijd opzet. Soms komt het door een situatie in de persoonlijke levenssfeer. Districtsinspecteur @wilfred-LID schrijft:

“En de eigenaars vergeten we niet. Die hebben ook keihard hulp nodig en daar wordt ook voor gezorgd.”

Meld dierenleed

Verscholen dierenleed is lang niet altijd kwade opzet, maar wel een situatie die snel ingrijpen vergt. Wanneer je weet dat dieren ergens de dupe zijn, neem dan contact op met de dierenpolitie via 144. Vraag indien mogelijk aan baasjes of ze hulp kunnen gebruiken. Laat mensen en dieren er niet alleen voor staan.

Meer info over het melden van dierenleed op de website van de Dierenbescherming. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via redactie@animalstoday.nl. Wij garanderen je privacy.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl BvR