Recentelijk werd een zwijn gered van een autoweg in Spanje. Vanuit de hele wereld bereiken ons beelden van dieren die tijdens de lockdown op de meest onwaarschijnlijke plekken gezien worden: leeuwen die liggen te rollen op golfbanen, herten die uitrusten in stadsparken, apen die van zwembaden genieten, zeeleeuwen die op loungestoelen op het strand liggen te zonnen. In Spanje worden momenteel veel zwijnen gespot in urbane zones, op zoek naar voedsel of onderweg naar hun volgende bestemming. Recentelijk werd er een zwijn gespot op een autoweg in Catalonië, die door de noodtoestand waarin Spanje verkeert uitgestorven was.

zwijn
Zwijn gered van autoweg in Spanje | Foto: screenshot video

De zwijn liep in alle rust richting Barcelona toen een voorbijganger de politie waarschuwde. Eenmaal aangekomen probeerden ze de zwijn naar het bos te leiden, zonder succes. Tot één van de agenten een touw tevoorschijn haalde en het dier als een hondje aan het touw vastzette. Redelijk moeiteloos lukte het hem om de zwijn weer terug te brengen naar het bos. Bekijk hier een video van de redding van het zwijn.

Als de maatregelen versoepeld worden, en mensen weer massaal naar buiten mogen, zullen veel dieren weer uit het straatbeeld verdwijnen. Het is maar te hopen dat hier geen slachtoffers door vallen, zoals dieren die op de autoweg aangereden worden. Dit zwijn werd in ieder geval op tijd naar het bos teruggebracht.

Bron:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.