Wie wil dat nou niet? Zwemmen met dolfijnen, of walvissen… In vrijheid. Een paar Australische zwemmers hadden alle geluk van de wereld toen twee bultruggen, een moeder met haar jong, hen onverwacht kwamen vergezellen. De zwempartij met de walvissen duurde zelfs meer dan een uur.

bultruggen
Screenshot YouTube

De Australische zwemmers waren op drie kilometer voor de kust van Gold Coast overboord gesprongen om beelden te maken van een zeeschildpad. Op dat moment kwamen echter twee andere bezoekers een kijkje nemen: een moeder bultrug met haar jong. Beide giganten rechtten zich helemaal op om hun medezwemmers beter te bekijken. Emmy-Rose, één van de zwemmers, probeerde te communiceren door met haar arm op het water te slaan. Dit werd door moeder bultrug beantwoordt door hetzelfde te doen met haar vin. Emmy-Rose:

“Wij voelden ons nooit bedreigd. Telkens wanneer wij weer op de boot klommen, leken de walvissen te vragen ‘Waar ben je? Wanneer kom je terug het water in om met ons te spelen? Het was een ongelooflijk gevoel, wij hadden continu vlinders in onze buik, zoiets maak je maar één keer in je leven mee”.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven