Toen de bemanning van een vissersboot 300 kilometer uit de kust van Canada een vogel op zee tegen kwam, dachten ze dat het om een meeuw ging. Welke andere vogel zou zich zo ver uit de kust rondom een vissersboot begeven?

Sneeuwuil Titan - gestrande sneeuwuil
Sneeuwuil Titan | Screenshot video

Ze verloren de vogel een tijdje uit het oog, tot hij landde op de boot. Ze kwamen erachter dat de verstekeling geen meeuw, maar een verdwaalde sneeuwuil was.

Volgens de video was de uil te ver naar het zuiden getrokken en op een boot gestrand. Het natuurlijke habitat van de sneeuwuil bevindt zich in het noorden van Canada. De uil was inmiddels al te ver van de kust om zelf naar huis te kunnen vliegen, dus besloot de bemanning om de uil veilig aan boord te brengen. Ze gaven hem eten en vernoemden hem naar de boot, Titan.

Maar ondanks de goede zorgen van de bemanning ging de gezondheid van de uil achteruit. De bemanning ging op zoek naar dierenopvangcentra die hem zouden kunnen opvangen zodra ze aan land kwamen. Uiteindelijk kwam Titan in de handen van het Cobequid Wildlife Rehabilitation Centre.

Het leven op zee liet de uil niet ongeschonden en het rondvliegen in gevangenschap van de boot zorgde voor gehavende polsen. Nadat Titan weer was opgelapt in het dierenziekenhuis werd hij naar het rehabilitatiecentrum gebracht. Na 4 maanden in een afgesloten ruimte te hebben gezeten, had Titan weer behoefte aan een grotere hemel.

Na onder de vleugels te zijn genomen van de bootbemanning en het personeel van de opvang, was het weer tijd om zijn twee eigen vleugels te spreiden. Titan werd uiteindelijk weer vrijgelaten in het wild, met mooie verhalen op zak over de avonturen op zee en de behulpzame mensen die hem gered hebben.

Zie hier de video van de avonturen van Titan

Bron: TheDodo.com ©PiepVandaag.nl Laura Polderman