Na een oproep van de politie over de herkomst van drie puppy’s, die gedumpt waren in een doos bij de tuinboulevard in Geleen, zijn voldoende tips binnengekomen om de zaak af te ronden. Dat meldt de Dierenbescherming.

Foto: DBC Limburg

De dierenpolitie was op zoek naar mensen die meer weten over deze puppy’s. Het gaat om drie kruising whippet/greyhoundpups die vermoedelijk gekocht zijn via Marktplaats. De drie reutjes zijn ongeveer 8 weken oud en zouden 2 weken geleden op marktplaats te koop zijn aangeboden.

Twee geleden werden de dieren bij de tuinboulevard in Geleen in een doos met daarin vijf puppy’s gedumpt. De hondjes waren ernstig vermagerd, waren apathisch en hadden de besmettelijke ziekte Giardia. De hondjes zijn door de dierenambulance overgebracht naar een opvang. Dankzij 24-uurs zorg en medicatie gaat het inmiddels gelukkig goed met de puppy’s. Zij zullen ter adoptie aangeboden worden.

Foto: DBC Limburg

Succesvol
De politie was een onderzoek gestart naar de herkomst van de puppy’s en dat heeft concrete tips opgeleverd. Zo blijken de dieren uit een nestje van 8 hondjes te komen. Op de website van de Dierenbescherming in Limburg staat te lezen:

“Dankzij de uitgebreide berichtgeving zijn bij de politie bruikbare tips binnengekomen die voldoende lijken te zijn om de melding succesvol af te gaan sluiten. De politie werkt nog verder aan het afronden van deze melding. Ondertussen maken de betreffende pups het goed. De vijf pups die momenteel in het dierenbeschermingscentrum verblijven maken het goed en mogen op zoek naar een nieuwe baas.”

Geleen
Foto: DBC Limburg

Bedenkelijke advertenties?
Loop jij op Marktplaats wel eens aan tegen bedenkelijke advertenties met dieren? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844 , de dierenpolitie via 144, of mail ons: redactie@animalstoday.nl.

Foto: DBC Limburg

Bron: DBC Limburg/Facebook, Dierenbeschermingscentrum Limburg ©AnimalsToday.nl