In Vleuten (UT) is maandag een gedumpte hond aangetroffen. De hond was aan een paal vastgebonden en is daarna aan zijn lot overgelaten. Het chipnummer van de hond blijkt nooit geregistreerd te zijn op het adres van de eigenaar, maar stond nog op dat van de fokker. De politie is een onderzoek begonnen naar de werkelijke eigenaar van de achtergelaten hond.

Update: Dierenambulance Utrecht meldt dat de eigenaar is gevonden. De hond zou zoekgeraakt zijn in het bos en door een andere wandelaar aan de paal zijn gebonden.

Wie liet zijn of haar hond achter aan een paal in Vleuten?
Wie liet zijn of haar hond achter aan een paal in Vleuten? | Foto: ©Dierenambulance Utrecht

Dierenambulance Utrecht kreeg de melding over de gedumpte hond maandagavond binnen. De melder kon in de omgeving geen eigenaar vinden, vertelt een medewerkster van de dierenambulance aan RTV Utrecht:

“Het was op een vreemde plek, ergens achteraf. Dat weet je al genoeg.”

De gedumpte hond was erg bang:

“Hij was zo bang, puur uit angst ging hij in de aanval. Zo sneu.”

De hond is meegenomen om bij te komen in een warm mandje, aldus de medewerkster van de dierenambulance. Het dier is uiteindelijk naar het asiel gebracht. Dierenambulance Utrecht wil iedereen op het hart drukken dat je zo niet met dieren omgaat:

“Doe het niet op deze manier, het is niet vriendelijk.”

Wie dumpte zijn of haar hond in Vleuten?

De politie onderzoekt het dumpen van de hond in Vleuten, want het achterlaten van een huidier is een strafbaar feit. Het chipnummer van de hond is echter nooit geregistreerd op het adres van de eigenaar, maar stond nog op dat van de fokker.  Mocht iemand een idee hebben wie de eigenaar was van de hond op de begeleidende foto bovenaan dit artikel, of wie de hond heeft achtergelaten (al dan niet dezelfde persoon), meld dat dan aan de politie via 0900-8844, of neem contact op met de dierenpolitie via telefoonnummer 144. Je kunt ook anoniem blijven via M 0800-7000. Mocht je geen van deze opties zien zitten, meld het dan alsjeblieft via info@houseofanimals.nl, o.v.v. ‘Tip gedumpte hond Vleuten’. Je informatie wordt vertrouwelijk behandeld en zal anoniem op de juiste plek terechtkomen.

Bron:

Registratiesysteem puppy’s lek als een mandje

©AnimalsToday.nl BVR