In een dichtgeplakte blauwe bak zijn donderdagavond 14 juli 6 rode kittens gedumpt, achtergelaten in een tunneltje onder de A20 bij De Lier in Zuid-Holland. De kittens zijn door Dierenambulance Westland de Wijs verzorgd en bevinden zich nu in een dierenasiel in Rijswijk. Wie heeft tips over de oorsprong van de kittens?

Wie dumpte deze kittens in een tunneltje?
Wie dumpte deze kittens in een tunneltje? | Foto: ©Dierenambulance Westland De Wijs

Volgens de dierenambulance waren de katjes een week of 7 oud, bijna 8 inmiddels. Ze hebben niet lang in het tunneltje gestaan, dus de kans is helaas klein dat er getuigen zijn. Met de katjes gaat het goed, aldus Theo de Wijs van de dierenambulance tegen Omroep West:

“Ze waren schoon en hadden een vol buikje. Hun temperatuur was ook nog goed, dus ze hebben er niet lang gestaan.”

.

Tunneltje

De katjes werden gedumpt in een tunneltje aan de Nolweg, gelegen tussen Maasdijk en De Lier. De locatie is gemarkeerd op bovenstaande kaart van Google Maps. Omdat het dumpen van dieren strafbaar is heeft De Wijs de politie ingeschakeld en is er een onderzoek gestart. Om dit onderzoek te helpen is iedere tip welkom. Bel de dierenpolitie op 144, of neem contact op met de dierenambulance als je dat prettiger vindt.

Wie dumpte deze kittens in een tunneltje?
Wie dumpte deze kittens? | Foto: ©Dierenambulance Westland De Wijs

Bronnen:

©AnimalsToday.nl