Arme wasbeer Walter wilde alleen maar weg uit het riool maar belandde daardoor wel in een hele penibele situatie. De wasbeer had geprobeerd uit het riool te klimmen via een rooster in het trottoir, maar kwam muurvast te zitten.

Wasbeer - Walter
Wasbeer Walter vast in rooster | Foto via Facebook

Volgens Scott Diehl, directeur van het Wildlife Rehabilitation Center van Winsconsin, die Walter te hulp schoten, vinden ze twee tot drie keer per jaar wasberen in soortgelijke situatie. Volgens Diehl komt dat onder andere door de puntige kop van de wasbeer. De dieren kunnen hun kop makkelijk door een gat in het rooster steken maar krijgen hem daarna niet meer teruggetrokken.

Waarschijnlijk heeft de wasbeer de hele nacht vastgezeten. Zijn kop stak boven het rooster en dus boven de grond uit terwijl zijn lijfje onder de grond bungelde. Zijn redding is geweest dat hij met zijn pootjes op een richeltje kon staan. Ook heeft een voorbijganger een waarschuwingsdriehoek bij het dier gezet zodat niemand er over hem heen reed. Ook al was Walter uitgeput en doodsbang, hij bood nog heel wat weerstand toen vrijwilligers van het Wildlife Rehabilitation Center hem wilden redden. Uiteindelijk kreeg de wasbeer kalmerende middelen toegediend en pas toen konden ze het dier uit zijn verschrikkelijke situatie bevrijden.

Wasbeer Walter
Walter bevrijd uit zijn hachelijke situatie | Foto via Facebook

Wonder boven wonder heeft de Wasbeer Walter geen fysieke verwondingen overgehouden aan zijn avontuur. Omdat hij echter zo was uitgeput is hij overgebracht naar het opvangcentrum. Daar kon hij rustig bijkomen van zijn avontuur. En zoals het een wasbeer betaamd maakte hij een enorme puinhoop van zijn tijdelijke verblijfplaats.

Gelukkig was hij ook snel weer de oude en konden zijn redders hem vrijlaten.

Walter’s redding

WalterUPDATE TO WALTER’S STORYNow that you know Walter’s story and know that we rescued him, we feel it’s OK to show you the brief video clip of his predicament, taken when we first arrived on the scene yesterday morning.

Posted by Wildlife Rehabilitation Center at Wisconsin Humane Society on woensdag 12 augustus 2015

Bron ©PiepVandaag.nl