Talin Aintablian redt wel vaker katten in Californië, maar toen ze een kattenfamilie onder een container ontdekte, kon ze de klus niet zelf klaren. Daarom schakelde ze de hulp in van de organisatie Hope for Paws uit San Francisco.

kattenfamilie
Kattenfamilie onder de container | Foto: Eldad Hagar/Flickr

Hoe lang de familie onder de container woonde, is moeilijk te achterhalen, maar de kittens in het nest hadden duidelijk dringend hulp nodig. Onder en rondom de scheepscontainers lag alles vol vuil en stof, wat zeker niet gezond kan zijn voor jonge poesjes.

Uitdagende klus
Aintablian contacteerde meteen Hope for Paws. Eldad Hagar, de oprichter van de organisatie vertelde:

“Ik heb haar eerder geholpen met het redden van katten en als ze een moeilijke klus moet klaren, belt ze me voor goede raad.”

Toen Hagar ter plekke was, kwamen ze erachter dat de hulp voor één van de kittens helaas te laat kwam. Het was duidelijk dat de tijd drong en dat snel actie moest worden ondernomen. Samen met Aintablian probeerde hij eerst de volwassen katten te vangen, maar na een wild straatleven zijn dit geen dieren om zonder handschoenen aan te pakken.

Kattenfamilie onder de container | Foto: Eldad Hagar/Flickr
Kattenfamilie onder de container | Foto: Eldad Hagar/Flickr

Twee volwassen katten werden zonder veel moeite gered, maar de kersverse moeder en haar poesjes zaten veilig weggeborgen onder de container. Hagar vertelt:

“Het was onmogelijk om hen weg te halen. Vroeg in de ochtend belde ik Lisa Arturo en JoAnn Wiltz om mij het juiste reddingsmateriaal te komen brengen. Helaas had ik niet het gepaste gereedschap bij.”

De moeder werd al snel gered, maar de kittens zaten nog steeds gevangen. Hagar gaat verder:

“Overal lag stof en vuil. We zagen de restjes van dode ratten en muizen en ik moest traag genoeg werken zodat de kittens niet zouden stikken in all stofdeeltjes.”

Uiteindelijk en met veel geduld werden de drie katjes onder de container vandaan gered en konden ze wellicht voor het eerst in hun leven frisse lucht inademen.

Kattenfamilie onder de container | Foto: Eldad Hagar/Flickr
Kattenfamilie onder de container | Foto: Eldad Hagar/Flickr

Goed vooruitzicht
De hele familie werd naar de dierenarts geëvacueerd, maar gelukkig kwamen de tests voor FIV (AIDS voor katten) en FeLV (kattenleukemie) negatief terug. Met een ruw straatleven achter de rug, was dit een grote zorg, en omdat de wilde katten niet kunnen worden geadopteerd, werden ze gesteriliseerd en gevaccineerd en nadien teruggebracht naar hun kolonie.

Omdat de kittens nog jong zijn, zullen zij uiteindelijk worden geadopteerd. In de tussentijd genieten zij van een goede verzorging met flesjes en knuffels van de medewerkers. Hagar voegt toe:

“De kittens zitten bij ons op het kantoor. Olive [Lisa’s pit bull/boxer] helpt zelfs met babysitten!”

Bron ©PiepVandaag Bram Vogels