De politie van het Amerikaanse Edgewater heeft in de stad drie kinderen en 244 dieren uit huis gehaald wegens ernstige verwaarlozing. De vader had aan de bel getrokken nadat hij van zijn ex geen toestemming kreeg om de kinderen weg te halen, terwijl het huis een stinkende vuilnisbelt was en zowel voor kinderen als dieren de zorg tekortschoot.

uit huis gehaald
Een van de 244 ernstig verwaarloosde dieren die uit huis gehaald zijn in Edgewater | Foto: City Of Edgewater Police Department/Facebook

In het huis trof de politie 3 zusjes aan van 8, 9 en 10 jaar die bij hun moeder woonden, samen met 4 honden, 2 katten, 10 cavia’s waarvan 1 overleden, 12 konijnen, 4 hamsters, 10 suikereekhoorns, 14 vogels, 2 verschillende soorten gekko’s, 1 schildpad, 1 egel, 7 baardagamen, 95 muizen, 60 volwassen en 23 jonge ratjes.

Uit huis gehaald

Volgens de politie was de stank in het huis buiten al goed te ruiken en trof men binnen overal uitwerpselen en urine aan, samen met rottend voedsel, vuile kleding en afval. De dode cavia lag in een kooi.

https://www.facebook.com/EdgewaterPD/posts/2594837867270297


Behalve de verwaarlozing en ernstige vervuiling bevond de woning zich ook nog in deplorabele staat, waardoor de kinderen en alle dieren door de politie uit huis gehaald zijn. De dieren konden ondergebracht worden in een asiel en de kinderen zijn bij familie opgevangen. Zowel voor de kinderen als voor de dieren vraagt de politie aan stad- en landgenoten om een donatie, want de opgevangen dieren hebben zorg nodig en de kinderen ontbreekt het aan kleding en speelgoed.

Hulp aan minima

In Nederland helpt Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn (SBH) mensen met een te laag inkomen die huisdieren hebben en door omstandigheden niet in staat zijn om de rekening te betalen voor diervoedsel of dierenarts. De steunaanvragen zijn echter dermate talrijk dat er op dit moment een tijdelijke stop is. Voor meer informatie, zie de website van SBH. Daar zijn ook alle adressen te vinden van voedselbanken die diervoeder aanbieden.

Toch brokjes dankzij toenemend aantal dierenvoedselbanken


Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel