De politie van Apeldoorn heeft gisteren een man aangehouden die ervan verdacht wordt dat hij zijn hond heeft mishandeld. De aanhouding volgde na tips van omwonenden over de mishandeling van het dier.

tips over dierenmishandeling
Tips over mishandeling hond leiden tot aanhouding dader | Foto (illustratief): publiek domein

De ogen openhouden en misstanden melden helpt in de strijd tegen dierenleed en ander geweld tegen dieren. Het is aan de buurtbewoners te danken dat de politie van goede informatie en details werd voorzien, waarna een succesvol onderzoek volgde. De tips leidden uiteindelijk tot de aanhouding en dat is een mooi resultaat.

Over de aard van de mishandeling laat de politie niet los, die op Facebook gewag maakte van de aanhouding. De hond zou het naar omstandigheden goed maken en is door de politie meegenomen.

https://www.facebook.com/Politie.Apeldoorn/photos/a.1618400678407934/2430791450502182/

Tips dierenmishandeling altijd doorgeven

Dieren die mishandeld en/of verwaarloosd worden hebben mensen nodig om voor ze op te komen. Dat zouden wij allemaal kunnen zijn, want dierenmishandeling komt overal voor en in alle lagen van de samenleving. Wie kennis heeft van dierenmishandeling geeft dit door aan de dierenpolitie via telefoonnummer 144, of via het algemene nummer van de politie: 0900-8844.

Het kan echter zijn dat je niet in contact met de politie wil treden, maar toch op de hoogte bent van dierenmishandeling. Neem dan contact op met ons via redactie@animalstoday.nl. Wij garanderen dat je informatie op de juiste plek terechtkomt, zonder bekendmaking van je persoonlijke gegevens. Twijfel niet en mail ons als je daarmee dierenleed kunt voorkomen.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel