Het geluk kan niet op bij Sandra Jeunhomme, want haar kater Mars kan eindelijk weer bij haar op schoot kruipen. Mars was wel tien weken lang vermist, maar is vrijdagavond tot grote vreugde toch nog gevonden door de Stichting van Amsterdamse zwerfkatten (SAZ).

Kater Mars
Vermiste kater Mars na weken weer gevonden | Foto: Facebookpagina Stichting Amsterdamse Zwerfkatten

Wekenlang moest baasje Sandra haar kater Mars missen. De kater ontsnapte namelijk uit zijn bench op Schiphol vlak voordat hun vlucht naar Curaçao vertrok. Sandra voelde zich radeloos, maar had geen keus: zonder haar huisdier verhuisde zij naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Op Curaçao hield zij de zoektocht naar haar rode kater nauwlettend in de gaten, maar zelf kon ze niets doen.

Geen spoor van Mars
Mars zijn vermissing ging viraal: hij verscheen in verschillende kranten, en op Facebook kreeg hij zelfs een eigen pagina. Dierenliefhebbers leefden mee en droegen hun steentje bij. Ook de redders van de SAZ zetten zich vol in om Mars te vinden. Ze probeerden de kater met geluidsgolven te lokken, maar Mars wist zich goed te verstoppen.

Meldingen
Toen de zoektocht al een paar weken bezig was, kwamen er uit dezelfde hoek verschillende serieuze meldingen van mensen die Mars zouden hebben gezien, liet de stichting van Amsterdamse Zwerfkatten weten. Vrijdagavond was het raak; een mevrouw meldde de SAZ dat ze een kater in haar achtertuin had gezien, die precies aan de beschrijving van Mars voldeed. Redders van de SAZ snelden zich naar het adres toe en de vangactie werd in gang gezet. In de nachtelijke uurtjes die volgden werd de hongerige Mars gevangen.

SAZ brengt regelmatig vermiste katten terug bij hun baasje. Op hun site laten zij weten:

“Mars was een mazzelkont met alle media-aandacht. We zijn blij dat Mars terecht is. Morgen brengen we weer een onbekende Pluis of Mickey thuis. En daar zijn we net zo blij om.”

Kater Mars zal binnenkort veilig bij zijn baasje Sandra in Curaçao wonen, zodat hij weer kan aansterken.

Bron: Stichting van Amsterdamse zwerfkatten ©AnimalsToday.nl Varja Dijksterhuis


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.