De miljoenen dieren in de Nederlandse voedselindustrie krijgen een gezicht. Op woensdag 8 mei om 12.00 uur opent Yvonne Kroonenberg en de fototentoonstelling “Het vergeten dier” op de Westermarkt in Amsterdam. Met 22 manshoge foto’s zullen duizenden passanten geconfronteerd worden met het dier achter hun dagelijks voedsel.

Het Vergeten Dier

De foto’s worden getoond in imposante fotodisplays, die over de gehele Westermarkt verspreid staan. De foto’s laten de kijker zien dat ieder dier een individu is en – net als wij – gevoelens heeft, wil leven en gelukkig wil zijn. Maar ook laten de foto’s zien hoe vriendelijke en intelligente dieren worden gereduceerd tot goedkope producenten van vlees, zuivel, vis en eieren. De foto’s zijn afkomstig van gerenommeerde fotografen zoals Jan van IJken, Jo-Anne Mc Arthur en Tomasso Ausili die de emoties en leefomstandigheden van onze “voedseldieren” op een prachtige wijze hebben vastgelegd.

Hans Baaij, directeur van Stichting Varkens in Nood, hoopt dat de foto’s een ontnuchterende uitwerking hebben op het publiek.

“Veel mensen hebben nog altijd een romantisch beeld van de boerderij, maar de realiteit is helaas heel anders. Wat velen niet weten, is dat Nederland naar verhouding de grootste vee-industrie ter wereld heeft. Die massaproductie steunt op de gedachte dat dieren productiemiddelen zijn en geen individuen met gevoel en emotie.”

Vergeten dieren reizen door Nederland
De fototentoonstelling “Het Vergeten Dier” staat van 8 mei tot 2 juni op de Westermarkt te Amsterdam. Hierna reist de fototentoonstelling verder naar andere steden zoals Rotterdam, Breda en Maastricht. Informatie over de tourdata en locaties vindt u op onze website.

De fototentoonstelling “Het Vergeten Dier” is een initiatief van de stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht.  Met de fototentoonstelling willen Varkens in Nood en Dier&Recht jong en oud prikkelen om na te denken over hun voedselconsumptie.

Het Vergeten Dier Het Vergeten Dier Het Vergeten Dier

Persbericht, voor meer informatie, bezoek de website.