Een varkenstransport is vanmiddag gekanteld op de kruising van de Reitscheweg en de Bruistensingel in Den Bosch. In de vrachtwagen zaten zo’n 180 varkens, waarvan tientallen na het kantelen op de weg liepen. Mogelijk raakten meerdere dieren gewond.

Varkenstransport naar slachthuis | Foto (illustratief): House of Animals

Over de oorzaak van het ongeluk is niets bekend. Wel is te zien dat de voorruit van de cabine geheel verbrijzeld is. Tientallen varkens liepen na het ongeluk vrij rond, maar voor zeker een van de dieren was dat niet meer mogelijk, want een paraveterinair die toevallig in de buurt was constateerde dat het dier een gebroken dijbeen heeft. Tegen het Brabants Dagblad zegt ze:

“Ik reed in de buurt en ineens zag ik overal varkens lopen. Ik wilde helpen en ben bij een varken gaan zitten. Deze heeft zijn dijbeen gebroken. Deze zal wel worden afgemaakt.”

Naar verluidt was er op dat moment een dierenarts onderweg naar de plek van het ongeluk. De transporteur spreekt over het ongeval als ‘hartstikke vervelend en natuurlijk ook even schrikken’.
.

.
Over het leed en de schrik voor de dieren wordt niet gerept. Hoe het met de varkens gaat die nog in de vrachtwagen zitten is vooralsnog niet bekendgemaakt. De dieren zullen met een andere vrachtwagen afgevoerd worden om vermoedelijk linea recta richting het slachthuis te gaan.

Bron:

©AnimalsToday.nl BVR