Iedere dag is de oorlog in Oekraïne nieuws, maar steeds vaker vanwege de tanende steun aan het door geweld geteisterde land. Oorlogsdieren in Oekraïne kunnen echter onverminderd rekenen op de steun van House of Animals, dankzij donateurs met een groot hart. Dierenopvang The City of Dogs in Mykolajiv ligt middenin het oorlogsgebied. Tijdens het bezoek in december ’23 kregen Karen Soeters en het team van House of Animals een warm onthaal van mens en dier.
.

.The City of Dogs in Mykolajiv

The City of Dogs vangt momenteel meer dan 185 honden, 25 katten en 2 schapen op. Een deel van deze dieren is er zeer slecht aan toe. De opvang bevindt zich in de door de oorlog verwoeste stad Mykolajiv, dichtbij de frontlinie. Regelmatig worden er gewonde dieren binnengebracht, die letterlijk het slachtoffer zijn van de oorlog. Ze hebben te maken gehad met luchtaanvallen en beschietingen en zijn getraumatiseerd. The City of Dogs zorgt voor deze dieren in nood.

The City of Dogs in Mykolajiv Oekraïne overleeft dankzij jou
Warm onthaal voor House of Animals bij The City of Dogs in Mykolajiv, december ’23 | Foto: ©House of Animals

De reportage toont het werk van The City of Dogs. Dankzij de Nederlandse en Belgische donateurs van House of Animals krijgen de dieren van deze bijzondere opvang noodhulp. Ze ontvingen brokken, medicijnen en elektriciteit, opgewekt dankzij een generator. House of Animals droeg ook bij aan reparaties van de dierenverblijven. Dankzij donateurs kan bijgedragen worden aan de kosten voor de dierenarts en de financiering van sterilisaties.

Karen Soeters met een enthousiaste bewoner van The City of Dogs in Mykolajiv Oekraïne
Karen Soeters met een enthousiaste bewoner van The City of Dogs in Mykolajiv, Oekraïne | Foto (dec ’23) : ©House of Animals

Dieren in Oekraïne overleven dankzij jou

Dieren in Oekraïne hebben onze steun nu meer dan ooit nodig. Donaties zijn essentieel om de honden en katten van The City of Dogs en dieren van andere opvangcentra in Oekraïne blijvende noodhulp te bieden. Het gaat niet om de hoogte van het bedrag, maar om het gebaar en het signaal dat dieren in Oekraïne niet vergeten mogen worden.
.

Karen’s blog: Kerstbrokken voor The City of Dogs in Mykolajiv

©AnimalsToday.nl | House of Animals