‘Thanks for your support 💛💙’ zijn dankwoorden recht uit het hart van Lyudmila van The City of Dog, een van de dierenasielen in Oekraïne die dankzij donateurs van House of Animals noodhulp krijgen. Dit bij voorkeur totdat een shelter weer op eigen benen kan staan, maar hoe langer de oorlog duurt, des te groter de nood. Vooral financieel, want noodhulp kost veel geld.

Thanks for your support 💛💙
‘Thanks for your support 💛💙’ | Foto (hond van The City of Dog): screenshot video House of Animals – AnimalsToday/YouTube

Dierenopvang ‘The City of Dog’ zorgt voor 161 honden, 21 katten en 2 schapen. Ze zitten in Mykolaivask, een stad die hevig gebombardeerd is door de Russen en daardoor in april zonder water zat. In de nabije omgeving vinden nog steeds bombardementen plaats, zo laat Lyudmila enkele dagen geleden weten aan het crisisteam van House of Animals.

Thanks for your support 💛💙
House of Animals haalt ruim half miljoen op voor dieren Oekraïne | Foto: House of Animals

‘Thanks for your support 💛💙’

De opvang had geen voer meer en nam direct contact op met House of Animals voor noodhulp. Het was nog mogelijk om ter plekke voer te kopen, maar het geld ervoor ontbrak. Esther Kef van het crisisteam:

“Dankzij de donateurs van House of Animals hebben wij ze financieel kunnen helpen om een berg voer in te slaan. We maken daar echt het verschil tussen leven en dood van heel veel dieren.”

Lyudmila van The City of Dog bedankt de donateurs uit het diepst van haar hart:

“We are infinitely grateful to you for helping our shelter in this very difficult time. God bless you 🙏 I thank you from the bottom of my heart for your help. It is very difficult for us now and without help we would simply die. Thanks for your support
🙏 💛 💙”
.

Meer hulp nodig

Karen Soeters van House of Animals is beduusd van het succes van de hulpactie voor dieren in Oekraïne, maar er hangt een donkere wolk:

“De oorlog duurt langer en langer en de aandacht verslapt. We merken dat er minder donaties binnenkomen, terwijl die ontzettend hard nodig zijn om hulp te kunnen blijven bieden.”

Het crisisteam van House of Animals hoop dat meer mensen (structureel) donateur worden, zodat er geen angst hoeft te zijn dat er in Oekraïne alsnog veel dieren gaan sterven van de honger.

Thanks for your support 💛💙
Help de dieren in Oekraïne | Foto: House of Animals

Beroep op iedereen

House of Animals wil dat er in meer Europese landen aandacht komt voor dieren in Oekraïne. De organisatie kan het bij afnemende donaties niet bolwerken om eindeloos noodhulp te bieden. Karen Soeters doet een beroep op iedereen die, waar ook ter wereld, kan helpen:

“House of Animals is een van de weinige organisaties die op deze schaal noodhulp biedt aan dieren in Oekraïne. De gedachte dat ons geld opraakt en we dieren niet meer kunnen helpen om deze vreselijke oorlog door te komen is ondragelijk. Die dieren kunnen daar niet weg, we kunnen ze niet hierheen halen, laten we ze dan ter plekke zo goed als we kunnen helpen. Daar hebben we de hulp voor nodig van donateurs en sponsors, nationaal en internationaal. Alles om de dieren te helpen, net zoals mensen recht hebben op hulp. Help je alsjeblieft mee?”

.

Structurele hulp kan niet zonder structurele steun, zo concludeert House of Animals. De organisatie roept met klem op om dieren in Oekraïne te blijven steunen.

©AnimalsToday.nl