Het Comité Anti Stierenvechten en AnimaNaturalis zijn een nieuwe campagne en petitie gestart met als doel het einde van de wrede stierenfeesten in SpanjeMomenteel zijn deze organisaties bezig met het grootste en diepste onderzoek ooit naar de meer dan 18.000 stierenfeesten die per jaar in Spanje plaatsvinden. Helaas stijgen de aantallen hiervan jaarlijks. We willen het dierenleed dat verborgen plaatsvindt in feesten en tradities in duizenden dorpen aan het licht brengen.

stierenfeesten
Stop de wrede stierenfeesten in Spanje (petitie) | Foto: PACMA

De veehouderijen waar vechtstieren worden gefokt zien dat de toekomst van het stierenvechten gevaar loopt. Ze hebben steeds minder steun en zijn op zoek naar nieuwe kansen om zaken te doen in de stierenfeesten. Wij willen een einde maken aan deze wrede feesten. Help je ons?

Het probleem

De stierenfeesten zijn een vorm van geweld en wreedheid. De stieren worden vastgezet, aan touwen gebonden, gedwongen om te rennen of in de zee te springen, hun hoorns worden in brand gestoken. De dieren vallen, worden geslagen, lijden intens en soms overleven ze het niet eens. De meest wrede vorm van stierenfeesten is de ‘vuurstier’ waarbij er aan de hoorns van de stier ballen gedrenkt in een brandbare stof worden bevestigd. Deze worden vervolgens in brand gestoken waardoor de stier in wanhoop gaat rennen.

https://www.facebook.com/CASInternational1/photos/a.244119942295390/3417352388305447/?type=3&theater

De gevolgen

Tijdens de stierenfeesten wordt het leven van de stieren in gevaar gebracht. Soms sterven ze door gewelddadige klappen, hartinfarcten veroorzaakt door de stress, brandwonden aan de ogen, angst voor het vuur. Naast het lichamelijke en mentale letsel dat de dieren oplopen, worden velen diezelfde avond afgemaakt in het slachthuis. Dit zijn de gevolgen van de wrede stierenfeesten:

  • Kans op sterven
  • Botbreuken en letsel
  • Brandwonden
  • Psychisch leed

Steun deze campagne en teken de petitie zodat we een einde kunnen maken aan de wrede stierenfeesten in Spanje!

Bronnen:

Persbericht Comité Anti Stierenvechten

Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.