Vrijwilligers van de opvang La Huella Roja, in het Spaanse Almería, hebben een puppy gered die gevonden werd in een vuilniszak. De pootjes van het dier waren vast- en de snuit dichtgebonden, zodat het dier de zak niet kon openmaken of kon blaffen.

Spaanse puppy gered
Spaanse puppy gered uit vuilniszak| Foto: Facebook pagina La Huella Roja Almería

Volgens La Huella Roja werd het dier gevonden toen vrijwilligers met een hond genaamd Meca aan het wandelen waren. Tijdens deze wandeling maakten ze foto’s van haar met als doel haar te presenteren voor adoptie. Toen ze terugliepen naar de opvang stopte Meca plotseling en trok ze aan de lijn richting een plaats waar de vuilniszak met daarin de puppy bevond.

De jonge hond is Campa genoemd. Ondanks het vastbinden heeft ze geen verwondingen opgelopen. Waarschijnlijk lag ze niet heel lang in de vuilniszak. Wel had ze ontzettend veel honger en dorst, maar het gaat goed met haar. De vrijwilligers zijn enorm opgelucht, ze willen niet denken aan de mogelijkheid dat Campa niet op tijd was gevonden. Ook geven ze aan dat dit een extreem geval is, meestal worden dieren voor de deur van de opvang gedumpt of over de schutting gegooid.

De opvang heeft momenteel meer dan 100 honden, maar dankzij de berichten in de media over Campa hebben zich al een aantal mensen gemeld die geïnteresseerd zijn in haar adoptie. Ook voor Meca is er interesse. Meca is een pitbull en moeilijk plaatsbaar.

De Guardia Civil (een Spaanse politie-eenheid met militaire en civiele functie) vraagt om medewerking vanuit de samenleving om te achterhalen wie de puppy heeft gedumpt in de vuilniszak.

Bron @PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.