In Miami zijn twee mannen gearresteerd op verdenking van het houden van een immense illegale slagerij. De mannen van respectievelijk 69 en 35 jaar oud worden ervan beschuldigd diverse wreedheden aangericht te hebben bij dieren. Duizenden nog levende dieren werden gevonden en overal op het terrein lagen rottende kadavers. Veel dieren moesten geëuthanaseerd worden omdat ze er te slecht aan toe waren om gered te worden.

illegale slagerij
Het terrein was bezaaid met rottende kadavers | Foto: Paul Venter/Wikipedia

Na 5 maanden onderzoek ontdekte de recherche bij een inval op een terrein een schokkend tafereel: in het pand werden 9.500 dieren aangetroffen bestemd voor de illegale slacht, wat het de grootste ‘dierenvangst’ van Amerika maakt dit jaar.

Kadavers
De nog levende dieren verkeerden in belabberde staat, tot op het bot uitgehongerd en extreem uitgedroogd. Maar een groot deel was ook al op ijzingwekkende wijze afgemaakt. Veel beesten bleken het leven gelaten te hebben door gruwelijke slagwonden, sommigen waren levend gekookt en nog weer anderen waren verdronken in kokend water. Het hele terrein was bezaaid met dierlijke ledematen en rottende kadavers. Meer dan 3.000 amper levende dieren die op de locatie gevonden zijn moesten direct door de dierenarts worden afgemaakt vanwege hun abominabele gezondheidstoestand.

Het is bijna onbegrijpelijk dat dit soort praktijken zich in de illegaliteit kunnen afspelen, maar natuurlijk zijn de Verenigde Staten een stuk groter dan Nederland waardoor controle een stuk lastiger is. Er valt alleen maar te hopen dat deze beulen de straf krijgen die verdienen.

Bron © PiepVandaag.nl Kee Huidekoper