Donderdagmiddag trof de politie 41 verwaarloosde honden en puppy’s aan op een erf in Maarheeze, Noord-Brabant. De politie deed een inval en vond de dieren onder erbarmelijke omstandigheden. Zo bevonden de dieren zich in hun eigen uitwerpselen en waren er geen schuilmogelijkheden aanwezig. Er werden veel puppy’s aangetroffen op het terrein.

honden
Politie treft 41 verwaarloosde honden aan bij inval in Maarheeze | Foto: Pixabay

Dankzij een melding deed de politie de inval aan de Panweg in Maarheeze. Volgens de melder zouden er zich meerdere honden op het erf bevinden die onder zeer slechte omstandigheden werden gehouden. Een deel van de honden liep buiten rond in de regen, andere dieren zaten in hokken in hun eigen uitwerpselen. De eigenaar van het terrein vluchtte voor de politie. De dieren werden opgevangen door medewerkers van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en een dierenarts, die de gezondheid van de honden zal onderzoeken.

https://www.instagram.com/p/B24A7MFIL-1/

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.