Afgelopen zondag heeft de politie 58 mensen gearresteerd die betrokken waren bij illegale hondengevechten in de buurt van de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

hondengevechten
Bulgaarse politie arresteert 58 mensen bij illegale hondengevechten | Foto: Pixabay

Naast een verlaten gebouw trof de politie een aantal geparkeerde auto’s aan. In het gebouw zelf vonden de agenten twee arena’s voor hondengevechten. Doordat de politie gelijk optrad na het aantreffen van de auto’s konden zij 58 mensen arresteren. In de auto’s vond de politie ook 9 pitbulls. De honden zijn door de politie in beslag genomen.

Op het moment van de inval stond er een hondengevecht op het punt van beginnen.

Op het organiseren, deelnemen, het trainen of het leveren van honden voor illegale hondengevechten kan de rechter in Bulgarije een straf opleggen van maximaal vijf jaar gevangenis of een boete tussen de 500 en 5.000 euro.

Het is volgens de stichting VIER VOETERS lastig om hondengevechten voor de rechter te bewijzen, omdat het om een extreem gesloten gemeenschap gaat.

Eerder dit jaar, in februari, publiceerde de BBC een onderzoek naar hondengevechten. Uit dit onderzoek is gebleken dat een 37-jarige Bulgaarse handelaar honden over de hele wereld verkocht. Ook is uit dit onderzoek gebleken dat voor de entree van een Nederlands gevecht zo’n 100 euro wordt neergelegd.

Bron:

©AnimalsToday.nl Lianne Raat