Wakker Dier trekt Plus Boerentrots kalfsvlees terug uit de Liegebeestverkiezing 2022. De supermarkt heeft laten weten dat ze stopt met de misleiding over kalfjes. Plus beweerde dat kalfjes vrij rondlopen en ‘zelf bepalen of ze willen staan, lopen, liggen, spelen of slapen’. Dit is echter verre van de dagelijkse praktijk.

Plus kalfsvlees geen Liegebeest meer
Plus kalfsvlees geen Liegebeest meer | Foto: beeld Wakker Dier

Anne Hilhorst van Wakker Dier:

“In praktijk leven kalfjes in stallen op roostervloeren en komen zij alleen buiten op weg naar de slacht. We zijn blij dat Plus dit niet langer verbloemt.” 

De misleidende claims stonden op de website en de verpakking van Boerentrots kalfsvlees. De supermarkt vertelt dat een nieuwe verpakking al op de planning stond: deze ligt in oktober in de schappen. Ook verwijdert zij nu de claim van haar website.

Er resteren nog 4 genomineerden om Liegebeest 2022 te worden
Er resteren nog 4 genomineerden om Liegebeest 2022 te worden | Foto: beeld Wakker Dier

Er resteren nog 4 genomineerden om Liegebeest 2022 te worden: ‘eerlijke ingrediënten’ van Van Dobben, de commercial ‘Boeren houden van koeien’, de ‘natuurlijk’ gekweekte tilapia van Jumbo en ‘optimaal welzijn’ in de geitensector. Consumenten hebben nog enkele weken de tijd om te stemmen op de meest leugenachtige kandidaat. Op 6 september maakt Wakker Dier het grootste Liegebeest van 2022 bekend.

Bron: