Sinds een jaar ben ik de trotse ambassadeur van Stichting Wings for Animals (www.wingsforanimals.org), een stichting door KLM-personeel opgezet om overal ter wereld dieren te helpen, door medicijnen af te leveren, voer, andere benodigdheden, donaties of door fysiek te helpen bij opvangcentra.

sterilisatieproject
Met organisatie Wings for Animals steriliseerde en castreerde Piet Hellemans honden en katten op Curaçao | Foto: Sylvia van Dijk

Nu kan ik als dierenarts nog meer betekenen voor zwerfdieren, door ze te behandelen als er problemen zijn en natuurlijk door zwerfdieren te castreren en steriliseren om de populatie in toom te houden en hiermee het leven van de zwerfdieren aangenamer en gezonder te maken.

Dus met Wings for Animals (WfA) hebben we het plan opgevat voor een sterilisatieproject op Curaçao, we hadden besloten om in november met drie stichtingen (Kitten Rescue Curaçao, Cats of Curaçao en CARF Lives) waar WfA al vaker mee samenwerkt te gaan werken, met name om honden en katten aan te leveren om te steriliseren.

sterilisatieproject
Foto: Sylvia van Dijk

De ochtenden bezochten wij de drie stichtingen en brachten wij hen medicatie en benodigdheden die wij in Nederland met onze crowdfundactie en van donaties hadden verzameld en ingekocht. We zijn er drie middagen aan het opereren geweest en hebben 28 honden en katten gecastreerd en gesteriliseerd!

Al met al een zeer geslaagd en mooi project om aan mee te hebben mogen werken, heel veel fijne mensen (en dieren!) leren kennen die geweldig werk doen, dit gaan we vaker doen, dan een langere periode en met meer dierenartsen, wordt vervolgd dus!

Hier kan je de aftermovie van ons project zien:

Volg ons op Fb of via onze site.

Piet Hellemans, dierenarts

Facebook Piet Hellemans
Website Piet Hellemans

@Animals Today