Soi Dog Foundation is in de running voor een Charity Film Award. De organisatie heeft een film – Boil Rice, Add Love – ingestuurd met als doel het verschil te laten zien dat één persoon, zoals Khun Thep, kan maken voor onze medebewoners. Ook wil de organisatie mensen inspireren om deel te nemen aan het werk van Soi Dog om zo nog meer dakloze dieren te kunnen helpen.

Thaise straathonden
Met het verhaal van Khun Thep dingt Soi Dog Foundation mee voor de Charity Film Awards | Schermafdruk video

Boil Rice, Add Love laat het werk zien van vrijwilliger Khun Thep. Hij werkt al 13 jaar voor de organisatie en is nu 70 jaar oud. Hij heeft thuis zelf 14 honden waar hij met alle liefde voor zorgt. Als hij ’s ochtendsvroeg zijn eigen honden heeft uitgelaten en een lekker ontbijt voor ze heeft gemaakt, vertrekt Khun om zwerfdieren te voeren. Ook haalt hij zo’n 10 katten en 5 honden per dag van de straat om ze te laten steriliseren. Het prachtige werk van Khun Thep kun je hier bekijken:

Soi Dog Foundation, opgericht in 2003, is gevestigd in Thailand en is de grootste non-profitorganisatie in Zuidoost-Azië. De organisaties zorgt voor zwerfhonden en –katten. De medewerkers, die allemaal Thais zijn, maken lange dagen om straatdieren op te pikken die gesteriliseerd moeten worden, een vaccinatie of medische behandeling nodig hebben.

Door de groei van sociale media en met de steeds lagere productiekosten, worden film en video beschouwd als een belangrijk onderdeel van de marketing van veel goede doelen. De Charity Film Awards zijn in 2017 gecreëerd om het succes van film in fondsenwerving te vieren, om de bekendheid van liefdadigheidsfilms te vergroten en om donaties voor goede doelen aan te moedigen. Het aantal inzendingen in 2017 heeft Simon Burton, medeoprichter, versteld doen staan:

“De genomineerde video’s hebben ons allemaal geraakt, inclusief de juryleden die toch echt wel neutraal waren in hun lof over de films die ze bekeken. Een van de juryleden zei tegen me: ‘Simon, je hebt het onmogelijke bereikt. Ik heb tientallen awards beoordeeld, maar dit is de eerste keer dat ik mijn creditcard heb getrokken en een donatie heb gedaan na het kijken van een video’.”

Goede doelen hadden tot 17 oktober de tijd om hun film in te sturen. Afgelopen 17 november zijn de deelnemende films op de website gepubliceerd. Tot 15 december dit jaar kun je je stem uitbrengen. De films met de meeste publieke stemmen worden in januari 2018 bekendgemaakt. De definitieve winnaars worden tijdens een gala-evenement in maart 2018 in Londen gehuldigd.

Bron: Charity Film Awards ©Animals Today Sophie Janssen