In Nieuw-Zeeland is een paard na dertien dagen teruggevonden nadat ze door overstromingen was meegesleurd. Op een paar schrammen na bleek het twintig jaar oude dier ongedeerd.

overstromingen
Foto: Fairfax

Begin maart deden in totaal drie stormen het Noordereiland van Auckland, Nieuw-Zeeland aan en veroorzaakten meerdere overstromingen in het gebied. Niet alleen de merrie Voice, maar ook een andere pony uit dezelfde paddock in Clevedon, Auckland, werd meegesleurd door het water. De pony werd gelukkig al dezelfde avond teruggevonden, maar Voice bleef weg. Liz Currie, eigenaresse van de dieren, startte een zoektocht voor de merrie en speurde de gehele omgeving af. Voice werd echter niet gevonden.

Tot bijna twee weken later het verlossende bericht kwam. Iemand had haar had zien lopen langs de weg in Clevedon, slechts enkele meters van waar ze voor het laatste was gezien. Currie aan de New Zealand Herald:

“Ik heb werkelijk geen idee waar ze vandaan kwam, want we hebben de oevers van die rivier meerdere keren uitgekamd. Het is duidelijk dat ze ergens heeft vastgezeten in de modder, want ze zat helemaal onder. Ik heb haar al flink gewassen, maar het rivierzand is moeilijk weg te krijgen.”

Wonder boven wonder bleek dat ze alleen enkele schrammen had opgelopen. Met wat TLC zal ze er weer helemaal bovenop komen. Currie getuigt:

“Ze is nogal dun. Het is duidelijk dat ze ergens is geweest waar geen voedsel was.”

Ondanks de raadselachtige gebeurtenis is Liz Currie dolgelukkig dat ze haar geliefde merrie weer terug heeft.

Bron: NZ Herald ©AnimalsToday Esther van der Spek